Nida Tunus Partisindeki Siyasi Anlaşmazlıklar

Nida Tunus Partisi, parti içindeki anlaşmazlıkları çözmek için siyasi kurul başkanlığına Başbakan Şahid'i getirmeyi planlıyor.

Nida Tunus Partisinin, parti içindeki anlaşmazlıkları çözmek için siyasi kurul başkanlığına Başbakan Yusuf Şahid'i getirmeyi planladığı bildirildi.

Nida Tunus'un kurucu üyesi Zuhr el-İkrimi, partinin başkentteki toplantısı sırasında yaptığı basın açıklamasında, parti üyelerinin toplantıda, iç anlaşmazlıkları ve sorunları giderme yolunu masaya yatırdığını belirtti.

İkrimi, bu kapsamda partinin siyasi kurul üyeliğine Başbakan Yusuf Şahid'in getirilmesi ve kurulun bazı milletvekillerini kapsayacak şekilde genişletilmesinin planlandığını ifade etti.

Tunus kamuoyunda partinin yürütme müdürü ve siyasi kurul başkanı Cumhurbaşkanı El-Baci Kayid es-Sibsi'nin oğlu Hafız es-Sibsi ile parlamento bloku başkanı Sufyan Tubal arasında anlaşmazlıklar yaşandığına dair haberler yer alıyordu.

Bazı milletvekilleri, Sufyan Tubal hakkında güvenoyunu talep ederken, bazıları ise Hafız es-Sibsi'nin 'partiyi ele geçirme' çabaları içinde olduğunu iddia ediyor.
Kaynak: AA