Fotoğrafçılardan Küresel Yürüyüş

500px Red Bull Photography Küresel Fotoğraf Yürüyüşü, 71 ülke ve 200’den fazla şehirle eş zamanlı olarak Antalya’da da gerçekleştirildi.

Fotoğrafçılardan Küresel Yürüyüş
Her yıl binlerce fotoğrafçının katıldığı uluslararası bir etkinlik olan 500PX Küresel Fotoğraf Yürüyüşü, bu yıl Red Bull sponsorluğunda gerçekleştirildi.

71 ülke ve 200’ün üzerinde şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik Türkiye’de ise bu yıl sadece Antalya’da düzenlendi.

Bu yıl ki teması ’aksiyon & macera’ olarak belirlenen yürüyüşe onlarca fotoğraf tutkunu katıldı.

Türkiye Ritmik Jimnastik Şampiyonu Selin Kılavuz’un gönüllü modellik yaptığı ve 3 saatlik yürüyüş boyunca fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbiriyle yarıştı.

Etkinlik koordinatörü fotoğraf sanatçısı Baki Karaçay, amaçlarının fotoğrafa olan ilginin artması ve insanların yaşadıkları şehirleri fotoğraf sayesinde tanıtmak olduğunu belirtti.

Etkinlik kapsamında iki ayrı ödüllü yarışmanında düzenlendiğini belirten Karaçay, "Küresel Fotoğraf Yürüyüşü sırasında çekilen fotoğraflar için 500px ve Red Bull tarafından 2 ayrı yarışma düzenleniyor. Red Bull Illume yarışmasına, etkinlik sırasında cep telefonu, tablet ile çekilen fotoğraflarla katılım sağlanabilecek. Bu yarışmanın ödülü 2 kişilik Chicago seyahati olacak. 500px tarafından 3 kategoride düzenlenen yarışmalarda ise En İyi Piyasa Fotoğrafı, En İyi Mobil Fotoğraf ve En Yaratıcı Fotoğraf dallarında kazananlara çeşitli ödüller verilecek" dedi.

Kaynak: İHA