Filipinler'de Ebu Seyyaf 3 Endonezyalıyı Serbest Bıraktı

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütünün rehin tuttuğu üç Endonezyalının Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'ne (MUKC) teslim edildiği bildirildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, MUKC sözcüsü Samsula Adju, Ebu Seyyaf tarafından MUKC'ye teslim edilen Endonezyalı gemicilerin MUKC kurucu lideri Nur Misuari'nin ev sahipliğinde Sulu bölgesinde tutulduğunu belirtti.

Adju, rehinelerin yakın zamanda Filipinli yetkililere teslim edileceğini kaydetti.

Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde Ebu Seyyaf örgütünün rehin tuttuğu Norveç vatandaşı Kjartan Sekkingstad da dün serbest bırakılmıştı.

Ebu Seyyaf, 23 Haziran'da kaçırdıkları Endonezyalılar için 5,5 milyon dolar fidye talep etmiş, fidyenin ağustos ayının ortasına kadar ödenmemesi durumunda rehineleri öldürmekle tehdit etmişti. Örgüt, mart ayında da kaçırdığı 14 Endonezyalı gemiciyi daha sonra serbest bırakmıştı. Filipinler ordusu tarafından düzenlenen başarısız bir operasyonda 18 Filipinli askerle 5 Ebu Seyyaf militanı ölmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf rehin alma eylemleriyle biliniyor.

Kaynak: AA