Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması Ve Müzik Festivali'ne Doğru

Organizasyonun Genel Koordinatörü Avcı:'Yerli ve yabancı, dünyaca ünlü müzik insanlarının desteğini almanın da rahatlığıyla, alanında geleceğin en prestijli organizasyonlarından birinin temelini atmayı hedefliyoruz'.

Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali'nin 10-14 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

Organizasyonun Genel Koordinatörü Rüstem Avcı yaptığı açıklamada, organizasyonun daha şimdiden dünya müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardığını belirtti.

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin kamuoyunda bıraktığı kötü algının yersiz olduğunu bu organizasyonla tüm dünyaya anlatacaklarına dikkati çeken Avcı, 'Darbe girişimi ve bölgemizde yaşanan şiddet olaylarına rağmen ilkini planladığımız bu organizasyonu koşullar ne kadar zor olursa olsun yapacağız. Eylül ayı başında yine Nilüfer Belediyesinin Balat Ormanı'nda düzenlediği müzik festivali bunun en güzel örneğidir. Bu kapsamda yarışmaya kadar ülkeler arası davet ziyaretlerimize devam edeceğiz.' dedi.

Avcı, organizasyona 27 ülkeden katılım beklediklerini ifade ederek, 'Yerli ve yabancı, dünyaca ünlü müzik insanlarının desteğini almanın da rahatlığıyla, alanında geleceğin en prestijli organizasyonlarından birinin temelini atmayı hedefliyoruz. Mix Müzik ve Akademix ile Nilüfer Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri bu etkinlikte tüm yarışma ve müzik festivali katılımcılarına katılım belgesi verilecek. Bunun yanında yarışmacılara diploma, derece belgesi ve değişik hediyelerin yanı sıra belirlediğimiz para ödülleri de takdim edilecek.' açıklamasını yaptı.

Büyük ödül dahil toplam 18 bin 800 dolar para ödülünün verileceğini belirten Avcı, şunları kaydetti:

'Sembolik de olsa bu tutar diğer emsal yarışmaların üzerinde bir tutardır. Bu tür yarışmalara ve festivallere katılanlar ödülden çok prestij ve alacakları müzik eğitimine referans amacı gütmektedirler. Saygın bir rekabet ortamında genç yeteneklerin açığa çıkartılması, öz güvenlerini pekiştirmeleri ve başarılarını ödüllendirmeyi hedefleyen organizasyonumuzun başvuruları www.niluferpianoimc.com adresinden online olarak yapılabilmektedir. Organizasyon komisyonu olarak şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.'

Türkiye, ABD, Almanya, İsveç, Rusya ve Gürcistan'dan akademisyenlerin jüri üyeliği yapacağı ve son başvurunun 15 Kasım olduğu festivalin son gününde Fazıl Say'ın final konseri vereceği de bildirildi.
Kaynak: AA