Bursa'da Sivil Mimari Örneği Binalar Restore Edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Kayhan Mahallesindeki sivil mimari örneği iki bina restore edildi.

Bursa Büyüşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayhan Mahallesi'nde restorasyonu yapılan binalarda incelemelerde bulundu.

Altepe, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, Bursa'da tarihi yapılara değer verildiğini kaydederek, 'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yerini alan Bursa'da, büyükşehir belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasımıza her alanda sahip çıkıyoruz. Anıtsal tüm yapıları elden geçiriyoruz. Bursa, tüm semtleriyle artık, yaşayan bir tarih şehri, bir müzekent.' ifadelerini kullandı.

Bursa'da tarihi değerleri restore ederken aynı zamanda şehrin farklı noktalarındaki yapıları da gün yüzüne çıkardıklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:

“Vatandaşlara ait olan sivil mimarlık örneği yapılar da önemli. Uzun yılların yıpranmasıyla, artık bulundukları bölgeye sıkıntı oluşturan binalarla ilgili çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Onlardan bir tanesi de Kayhan'da Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan yapıydı. Daha önce altında bir fırının bulunduğu bu yapı, son zamanlarda harabe görünümündeydi ve komple restorasyonunun yapılması gerekiyordu. Büyükşehir belediyesi olarak ilgili çalışmaları başlattık, mülkiyetini çözdükten sonra da binanın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapıldı. Bina, ilk günkü orijinal haliyle ortaya çıktı.'

Altepe, cumhuriyet dönemi yapılarından olan 2 binanın, Kayhan bölgesinin sosyal yapısına uygun olarak, yeme içme mekanı şeklinde işlevlendirileceği bilgisini verdi.

Kaynak: AA