Başkan Gürkan'ın İlköğretim Haftası Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Gürkan, Türkiye’nin aydınlık yarınları için eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti.

Başkan Gürkan'ın İlköğretim Haftası Mesajı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, bir eğitim-öğretim yılını daha karşılamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Gürkan, “Eğitim, ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Ülkemizin aydınlık yarınları için eğitim ve öğretim birinci önceliğimiz olmalıdır. Gelişmiş ve çağdaş toplumların temelinde ise eğitime verilen öncelik ve önem yatmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır’ sözü, eğitime ve eğitimciye verilen önemi göstermektedir. İlköğretim basamağındaki eğitim-öğretim sürecinde, öğrencilere yoğun bilgi aktarmadan ziyade, eğitim ve öğrenciye rehberlik edilmesi noktasında ki çalışmalara ağırlık verilmelidir. Çağdaş eğitim sistemi ile birlikte çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireylerin yetişmesi öncelikli hedef olmalıdır. Ülkemizin, gelişmiş ve çağdaş ülkeler arasında yerini alması ve aydınlık yarınları için birey olarak herkese büyük görevler düşmektedir. Bu bağlamda bir eğitimci olarak, eğitimin önemini bilmekteyiz ve her zaman irfan ordusunun yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanının verilişinin 95. yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. Gürkan mesajında, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanının verilişinin 95. yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü idrak etmenin haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Şehitlik ve gazilik, milletimizin vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık uğruna tüm değerlerin üzerinde tuttuğu yüce bir makamdır. Gazilik, eşsiz zaferlere imza atan Türk milleti için savaş meydanlarında kazanılan şehitlik rütbesinden sonra en yüce rütbedir. Bu nedenle tarihimizin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsızlık uğruna canını ortaya koyan milletimiz için gazilik, bağımsızlığımızın, ulusal birliğimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu abideleridir. Şehit ve gazilerimizin aileleri, milletimizin birer emanetidir. Dün savaş meydanlarında bu vatan için şehit ve gazi olan bu milletin evlatları, bu gün terörle mücadele karşısında şehit ve gazi olmaya devam etmektedir. Söz konusu vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık olunca, canını dün ortaya koyan milletimizin fertleri, dün olduğu gibi bugün de ’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışını ilke edinerek kararlılığını sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazi unvanı verilişinin 95. yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, aramızda bulunan gazilerimize huzur, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA