BAİB, Moskova'da Yaş Meyve-Sebze Fuarına Katıldı

BAİB Başkanı Satıcı: 'Kısıtlamanın yakın zamanda kalkmasını arzuluyoruz. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından Rusya'ya yapılacak yaş sebze meyve ihracatından beklentimiz yüksek'

BAİB, Moskova'da Yaş Meyve-Sebze Fuarına Katıldı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Rusya'nın başkenti Moskova düzenlenen 'World Food Moscow' fuarına katıldı.

BAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ve Rusya'nın yanı sıra Türki Cumhuriyetlerle Asya ülkelerinin önemli gıda tedarikçileriyle ihracatçılarını bir araya getiren World Food Moscow Fuarı'nda stant açan BAİB, Rusya'nın ve bölge ülkelerinin tedarikçilerine Batı Akdeniz'in yaş sebze-meyve ürünlerini ve ihracatçı firmalarını tanıttı.

BAİB, World Food Moscow'da Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı tarafından temsil edildi. BAİB Başkanı Satıcı, fuarda bölge ihracatının daha da gelişmesi adına görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.

BAİB Başkanı Satıcı, Türkiye'de Rusya'ya ihracat yapmaya yönelik kısıtlamaların henüz kalkmadığını belirterek, 'Kısıtlamanın yakın zamanda kalkmasını arzuluyoruz. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından Rusya'ya yapılacak yaş sebze meyve ihracatından beklentimiz yüksek. Rusya’ya yönelik yaş sebze meyve ihracatının potansiyeli de yüksek. Rusya'nın yanı sıra bölge ülkelerinin tedarikçileri hem birliğimizin standına hem de fuara katılan üyelerimizin stantlarına gösterdiği ilgi gelecek adına ümit verdi. Üyelerimiz gerçekleştirdikleri görüşmelerde kısıtlamanın kalkmasının ardından istenilen ürünleri tedarik edebileceklerini ifade etti. Bölge ihracatımız adına verimli geçen fuarın ardından heyecanla kısıtlamanın kalkacağı ve ihracatın yeniden başlayacağı günü bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA