Bağışlanan Kalple Yeniden Hayata Döndü

Kalp yetmezliğiyle uzun yıllar mücadele eden Levent Özeren, 6 sene önce bağışlanan kalple yeniden hayata tutundu Özeren: 'Eskiden yürürken ayaklarım değil kalbim yoruluyordu. Şu an Allah'a çok şükür ki yürürken artık ayaklarım yoruluyor' 'Bağışlanan her organla birçok insan hayata yeniden tutunabiliyor. Bunun en büyük canlı örnekleri bizleriz, organ nakli olan kişiler'

HATİCE ŞENSES - Gribal enfeksiyona bağlı olarak gelişen kalp yetmezliğiyle uzun yıllar mücadele eden 36 yaşındaki Levent Özeren, 6 sene önce bağışlanan kalple sağlığına yeniden kavuştu.

Askerlik yaptığı sürede, eğitimler esnasında nefes darlığı başta olmak üzere çeşitli sorunlar yaşayan Özeren'e, yapılanan tetkiklerinin ardından kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Yaklaşık 10 yıl boyunca türlü sıkıntılar yaşayan ve 'Yürürken ayaklarım değil, kalbim yoruluyordu.' diyen Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığının tespit edilmesiyle askerlik görevini de yarıda bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Özeren, yapılan tetkiklerin sonucunda gribal enfeksiyona bağlı kalp yetmezliği oluştuğunun belirlendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Heyet raporuyla askerliğimin devam etmemesine karar verildi. Normal yaşantıma 2009'a kadar zaman zaman sorunlar yaşasam da devam etmeye çalıştım. Ancak artık ciddi sorunlar çıkmaya başladı. Hastane kontrollerim sıklaştı. Ardından 2010'un Ekim ayında hastaneye yattım. Aralık ayında da yılın son kalp nakli bana yapıldı. Nakilden önce yaklaşık 40 günlük bir yoğun bakım sürecim oldu. Nakil olmadan bir iki gün önce durumun giderek kötüleştiği, nakilin kısa süre içerisinde gerçekleşmemesi halinde yaşamımın da tehlikeye girebileceği söyledi. Ama Allah'a şükür ki nakil haberi bu görüşmeden birkaç gün sonra geldi.'

Yoğun bakımdayken tek isteğinin çocuklarını görebilmek olduğunu aktaran Özeren, sağlığına kavuşacağı düşüncesiyle nakil için bir sevinçle hazırlandığını ifade etti.

Levent Özeren, başarılı bir operasyon geçirdiğini dile getirerek, 'Bundan sonra normal hayatım yoğun bakımdan çıkıp servise geçmemle başladı.' dedi.

- 'Artık kalbim değil, ayaklarım yoruluyor'

Özeren, nakil olmadan önce hayatının tamamının sağlık sorunları nedeniyle etkilendiğini anlatarak, 'Çocuklarımı kucağıma alıp parka götüremiyordum. Beden gücüm hiç yoktu. Kalbim yoruluyordu, tıkanıyordum. Merdiven çıkarken bile dört defa dinlendiğim oluyordu.' diye konuştu.

'Nakilden sonra ise yürüdükçe açılıyorum. Eskiden yürürken ayaklarım değil kalbim yoruluyordu. Şu an Allah'a çok şükür ki yürürken artık ayaklarım yoruluyor.' ifadelerini kullanan Özeren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Sağlığıma kavuşmak için hep dua ederdim, Allah dualarımı kabul etti. Şu an iyiyim, rahatım. Enfeksiyon gibi bir durum da geçirmedim. İşte bu nedenle organ bağışı çok önemli. Bağışlanan her organla birçok insan hayata yeniden tutunabiliyor. Bunun en büyük canlı örnekleri bizleriz, organ nakli olan kişiler. Bugün bu organ bize bağışlanmamış olsaydı belki 6 sene önce ben vefat edecektim. Unutulup gidecektik. Allah razı olsun organlarını bağışlayan, bağışlanmasına vesile olan kişilerden. Onların vesilesiyle, ailelerinin sayesinde bugün biz ayaktayız. Benimle beraber 4 kişiye hayat verdiler. Ben şu an bana organını veren kardeşimiz için bol bol dua ediyorum.'
Kaynak: AA