Yıldırım Geleceğe Yatırım Yapıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çocukların daha kaliteli eğitim almaları için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yıldırım Geleceğe Yatırım Yapıyor
2016 - 2017 eğitim ve öğretim sezonu öncesi öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki 194 derslikte 2 bin 275 öğretmen ve 115 bin 359 öğrenci olduğunu hatırlatarak, “Evlatlarımızın bir taraftan geleceğe iyi eğitilerek yetişmelerini hedeflerken, diğer taraftan da sosyal kültürel ve sportif alanlarda da Türkiye’ye örnek gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu maksatla birçok yeni projemizi hayata geçirdik. Yıldırım 250 bini aşkın genç nüfusu ile geleceğe ümitle bakan bir ilçe haline geldi” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin en çok önemsediği konuların başında çocukların ve gençlerin geldiğini söyleyen Başkan Edebali, “İlk ders zilinin çalması ile başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılında başta geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onları en iyi şekilde okutmak için çaba gösteren anne ve babalarımızın, vatanın her karış toprağında çalışmayı kendine vazife bilerek fedakarca çalışan öğretmenlerimizin yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ediyorum. Eğitime verdiğimiz destek geleceğimize yapılan yatırımdır. Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın eğitimi için fiziki şartları iyileştirmekle yetinmiyor, onların milli manevi değerleri özümsemiş, sosyal yönleri güçlü, donanımlı fertler olarak yetişmesi için projeler üretiyoruz. Geçtiğimiz yıl on binlerce çocuğumuzu ilk defa tiyatro ile buluşturduk. Düzenlediğimiz kültür turları ile onların yaşadıkları şehri daha yakından tanıyarak, aidiyet duygularının güçlenmesine katkı sağladık” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA