TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

'Adıyaman, vatanına, milletine sadık olan insanların yaşadığı ve teröre pirim vermeyen güzel insanların diyarıdır. Burası güvenli bir bölgedir'' Herkesin can ve mal güvenliği ülkemizin, devletimizin ve hükümetimizin teminatı altındadır. Halkımız, buraya gelen tüm turistlere adeta kardeş gözüyle bakar ve onların can mal emniyetini adeta kendisinden mesul bilirler. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Burada hiçbir terör örgütü barınamadı'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, restore edilen Kahta Kalesi ve Nemrut Dağı'na çıkışı kısaltan yeni Kral Yolu'nda incelemelerde bulunarak, 'Adıyaman, vatanına, milletine sadık olan insanların yaşadığı ve teröre pirim vermeyen güzel insanların diyarıdır. Burası güvenli bir bölgedir.' dedi.

Aydın, beraberinde AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ile geldiği, Kahta ilçesinde, Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları ile yeni yapılan Kral Yolu'nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Aydın, Kahta Kalesi'nin Kommagene Krallığı dönemine ait önemli eserlerden biri olduğunu belirtti.

Kalenin 350 metre yükseklikte etrafı surlarla çevrili, içerisinde çarşı, pazar, ibadethane gibi bölümleri ile Kommagene Kralı'nın sarayının bulunduğu çok güzel tarihi bir mekan olduğunu anlattı.

Aydın, 'Restorasyon çalışmaları devam ediyor. 2 etap restorasyon için 6 milyon lira civarında kaynak ayrıldı. Şu anda büyük çapta restoresi bitmiş durumda ve yavaş yavaş açılmaya hazırlanıyor. Buranın çevre düzenlemesini AB kapsamında yapacağız.' diye konuştu.

Aydın, Kahta ilçesinin tarihi Cendere Köprüsü, Aresima, Eski Kahta ve Nemrut Dağı ile her tarafının tarih dolu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

'Bu açık hava müzesi konumundaki şehrimizi dünyaya tanıtmamız lazım. Bunun için ilgili bakanlıklar tarafından yeterli ödenekler çıkarılmakta, AB’ye uyumlu projeler, gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde tüm çabalar gösterilmektedir. Buna destek bakımından ulaşım için çok güzel yollar yapmaktayız. Burada Nemrut Dağı'na daha güzel ve kısa yoldan gitmek için 19 kilometre uzunluğunda yeni bir yol olan Kral Yolu'nu yaptık. Bu yeni yapılan yol ile Aresima’yı görmeye gelenler, daha güzel ve güvenli yol ile Nemrut Dağı'na çıkabilecekler. Bu yolun maliyeti 7 buçuk milyon lirayı buldu.'

Turizmin bacasız bir fabrika olduğunu kaydeden Aydın, Nemrut Dağı'nın girişine beş yıldızlı otel konforunda çok güzel bir karşılama mekanı yaptıklarını vurguladı.

Adıyaman'ın bir huzur kenti olduğuna değinen Aydın, 'Buranın ve ülkemizin güvenli bir alan olduğunu herkesin bilmesini isterim. Adıyaman’da bu tarihi mekanlarda bugüne kadar hiç kimsenin burnu bile kanamamıştır. Adıyaman, vatanına, milletine sadık olan insanların yaşadığı ve teröre pirim vermeyen güzel insanların diyarıdır. Burası güvenli bir bölgedir. Herkesin can ve mal güvenliği ülkemizin, devletimizin ve hükümetimizin teminatı altındadır. Halkımız, buraya gelen tüm turistlere adeta kardeş gözüyle bakar ve onların can mal emniyetini adeta kendisinden mesul bilirler. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Burada hiçbir terör örgütü barınamadı.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA