Sağlık Bakanı Akdağ, Manisa'da

Bakan Recep Akdağ: 'Şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu sadece benim düşüncem ya da hükümetimizin düşüncesi değil. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir, Türk milletinin kararlılığıdır'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu sadece benim düşüncem ya da hükümetimizin düşüncesi değil. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir, Türk milletinin kararlılığıdır.' dedi.

Akhisar ilçesinde Ağrı'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenaze törenine katılan Bakan Akdağ, şehidin babaevini ziyaret ederek, baba Himmet Tezcan ve yakınları ile görüştü.

Akhisar Mustafa Kiraçoğlu Devlet Hastanesi'ne geçerek hastaneyi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Palyatif Polikliniğini gezerek hastalarla ve refakatçileriyle sohbet eden Bakan Akdağ, cenaze töreni ardından, fenalaşarak hastaneye kaldırılan şehidin annesi Arefe Tezcan'ı da ziyaret etti.

Ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, 'Haberini aldığımız her şehit yüreğimizi dağlıyor. Her gazimiz, kendisi metanetli olsa da elbette bizi üzüyor.' ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, şunları söyledi:

'Ama Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, içinde bulunduğu coğrafya mevcut durumumuz itibarıyla bu mücadeleyi kararlılıkla ve asla bir zayıflık göstermeden devam ettirmek zorundayız. Aksi taktirde şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini gereği gibi taşıyamamış oluruz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. İnanıyorum ki, Türk milleti olarak adları ne olursa olsun bu terör örgütleriyle baş edebilecek durumdayız. Tekrar ifade edeyim, şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu sadece benim düşüncem ya da hükümetimizin düşüncesi değil. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir, Türk milletinin kararlılığıdır. Katıldığımız şehit cenazelerinde bunu görüyoruz, ailelerinde bunu görüyoruz, vatandaşımızda bunu görüyoruz. Rabbim ailelere sabırlar ihsan eylesin, hepimizi şehitlerimizle cennette buluştursun İnşallah.'

- Hastane ziyareti

Akhisar'da mevcut hastaneleri ziyaret ederek, hasta ve yakınlarıyla görüştüğünü de aktaran Bakan Akdağ, uzun süreli bakım gerektiren yaşlı hastaların, sürekli hastalığı olanların, yatalak durumdaki hastaların bakımlarının yapıldığı palyatif bakım ünitesinin, gayet iyi durumda bulduğunu belirtti.

Bakan Akdağ, 'Akhisar'da da böyle çok güzel bir 20 yataklı bir ünitenin geliştirilmesinden çok mutlu oldum. Durumu çok ağır olmayan hastalar bayramda genelde evlerine gönderilir ama bu bahsettiğim hastalar genelde hastanede geçirmek zorunda kalıyorlar. Mutlular, yapılan hizmetten memnunlar. Doğrusu bunu görmek de beni oldukça mutlu etti.' diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının bayramda vatandaşlara aralıksız hizmet verdiğine dikkati çeken Bakan Akdağ, 'Sağlıkçı arkadaşlarımız, doktorlarımız, diğer sağlıkçı kardeşlerimiz, yöneticilerimiz görevlerinin başında. Belki 9 günlük bir tatili herkes yaşıyor ama sağlıkçılar hiçbir zaman bunu tam olarak yaşayamıyorlar. Mutlaka onlara ihtiyaç var. 112 Acil servisinde, acil servislerimizde çalışanlara, diğer nöbetçi hekimlere ameliyathaneler ve yoğun bakımlar için ihtiyaç var. Dolayısıyla, uzun süre herkesin bir anlamda tatil yaptığı günlerde hastalarımıza, yaralılarımıza şifa vesilesi olmak adına gayret eden bütün sağlıkçıları buradan bir kere daha tebrik ediyorum. Kendilerine Türk milleti adına şükranlarımı sunuyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA