Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “Eğitimi önemsemeyen milletler, bedelini çok ağır öder” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş Açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, yeni bir eğitim öğretim yılı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, eğitimin boşluk kabul etmeyeceğini, eğitimi önemsemeyen milletlerinde, bunun bedelini çok ağır ödediklerini kaydetti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, partisinin Edirne Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, yurt genelinde, okul öncesinden üniversiteye kadar yaklaşık 25 milyon dolayında gencin, eğitim kadrolarının yeni bir eğitim yılına başlamanın tatlı bir telaşını ve heyecanını yaşadığına dikkat çekti.

Bütün öğrencilere, öğretmenlere hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyen İriş, “Eğitim bir milletin en temel meselesidir. Asla ihmale gelmez. Eğitimi önemsemeyen milletler, bedelini çok ağır öder. Bu ödeme geri kalmışlık, işsizlik, fakirlik, adaletsizlik, kargaşa, husumet, sevgisizlik, anarşi ve terör şeklinde kendini gösterir” dedi.

Eğitimin merkezinde insanın olduğunu belirten İriş, “Nasıl bir insan hedefleniyor? Batılıların insan anlayışı ’homo ekonomikus’ tur. Yani insan kendi menfaatlerini her şeyin üzerinde tutar, hep kendi menfaatlerini önceler. Bu batılıların insan tipidir. Böylece hak anlayışı da çarpık bir şekilde oluşur. Kuvvetliyim, haklıyım. Menfaatim var, haklıyım. Çoğunluğum, haklıyım. Altta kalanın canı çıksın. İmtiyaz sahibiyim. Üstünüm, haklıyım. İşte, batı tipi eğitim ile böyle insan yetişir. Böyle insanların hâkim olduğu dünyada zulüm, kan ve gözyaşı artarak devam eder. Bundan da saadet dünyası olmaz. Huzur olmaz, barış olmaz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA