Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş Açıklaması

'Eğitim bir milletin en temel meselesidir. Asla ihmale gelmez'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, eğitim bir milletin en temel meselesi olduğunu vurgulayarak asla ihmale gelmeyeceği uyarısında bulundu.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrenci, öğretmen ve velilere başarılar diledi.

Eğitimin ülke için önemli konulardan biri olduğuna işaret eden İriş, yurt genelinde çok sayıda öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını anımsatarak şunları kaydetti:

'Eğitim bir milletin en temel meselesidir. Asla ihmale gelmez. Eğitimi önemsemeyen milletler, bedelini çok ağır öder. Bu ödeme geri kalmışlık, işsizlik, fakirlik, adaletsizlik, kargaşa, husumet, sevgisizlik, anarşi ve terör şeklinde kendini gösterir. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Peki, eğitimin amacı, gayesi nedir? Nasıl olursa hedefine ulaşabilir? Eğitimin merkezinde insan vardır. Nasıl bir insan hedefleniyor? Batılıların insan anlayışı 'homoekonomikus'tur. Yani insan kendi menfaatlerini her şeyin üzerinde tutar, hep kendi menfaatlerini önceler. Bu batılıların insan tipidir. Böylece hak anlayışı da çarpık bir şekilde oluşur. Kuvvetliyim, haklıyım. Menfaatim var, haklıyım. Çoğunluğum, haklıyım. Altta kalanın canı çıksın. İmtiyaz sahibiyim. Üstünüm, haklıyım… İşte, batı tipi eğitim ile böyle insan yetişir. Böyle insanların hakim olduğu dünyada zulüm, kan ve gözyaşı artarak devam eder. Bundan da saadet dünyası olmaz. Huzur olmaz, barış olmaz.'

İriş, milli bir eğitim ve aile kavramını bilen gençlerle başarının yakalanabileceğini belirtti.

Kaynak: AA