Kepez Huzur Evi Yılsonu Açılıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaşlılara kalıcı ve geçici barınma hizmeti verecek olan şefkat ve huzur evini yıl sonunda hizmete açacaklarını söyledi.

Kepez Huzur Evi Yılsonu Açılıyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’nde inşa edilen şefkat ve huzur evi binasında incelemelerde bulundu.

Başkan Tütüncü, belediyenin sosyal amaca dönük önemli projelerinden biri olan şefkat ve huzur evinin yapımının tamamlandığını söyledi.

Tesisin iç tefrişatının ihalesini de yaptıklarını anımsatan Tütüncü, “Şefkat ve huzur evimizin önümüzdeki günlerde iç tefrişatı da tamamlanacak. Söz verdiğimiz gibi tesisi 2016 sonu gibi hizmete açmış olacağız” diye konuştu.

Yaşlılar geçici olarak da misafir edilecek

Tütüncü, tesiste, klasik huzur evi mantığının ötesinde farklı bir hizmet daha vereceklerinin altını çizerek, “Özellikle anne ve babasını kendi yanında bakan hemşehrilerimiz için hafta sonu tatillerinde, geçici süreli şehir dışına gitme durumlarında bakmış oldukları anne ve babalarını emanet edecek yer bulamamaları önemli bir sorundu. Bu sorunun çözümüne yönelik şefkat ve huzur evimizde güzel bir hizmet de olacak. Tesisimizde yaşlılarımıza geçici barınma hizmeti de vereceğiz. Şefkat ve huzur evimizde hem kalıcı yaşlılarımız olacak hem de geçici süre ile yaşlılarımızı misafir edeceğiz. Tesisimiz yaşlılarımız için doğa ile içice sakin, dingin hayatın sürdürülebileceği, mimarisiyle, iç avlusuyla güzel bir yaşamı sunacak ve huzur mekanı olacak.”

Darülaceze gibi olacak

Mimarisi İstanbul’daki tarihi Darülaceze’den esinlenerek hazırlanan şefkat ve huzur evi, Kütükçü Mahallesi’nde DSİ su kanalının yanında 2 bin 400 metrekarelik arsa üzerine inşa edildi.

Yaşlılara bir vefa hizmeti olan tesis, Darülaceze’nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacak. Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı tesiste yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerlerinin, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verilecek.

Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra, bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları yer alacak.

Manevi Evlat projesi

Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerden biri olan "manevi evlat projesi" ile çocuklar ve gençler huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Böylece nesiller arasında gönül köprüsü kurularak, yaşlıların yaşam sevinçlerinin artırılmasına çalışılacak.

Tesisin maliyetinin, iç tefrişatıyla birlikte yaklaşık 3 milyon lira olması bekleniyor.
Kaynak: İHA