Gürcistan'da Mekansal Planlama Projelerine 5 Milyar Dolarlık Yatırım

Başbakan Kvirikaşvili, ülkesinin 4 yıllık mekansal planlama projelerini tanıttı Sadece otoyol inşası ve karayolu rehabilitasyon çalışmaları için 2020 yılı sonuna kadar 3,5 milyar dolar harcanması hedefleniyor.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, 2020 yılı sonuna kadar hayata geçirilecek mekansal planlama projeleri için yaklaşık 5 milyar dolar harcamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kvirikaşvili, projelerin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin yatırımcılar için ekonomik bakımdan daha cazip hale gelmesi, hızlı bir şekilde kalkınması ve kalkınma standartlarının daha yüksek seviyelere ulaşması için hükümet olarak 4 yıllık mekansal planlama projeleri hazırladıklarını söyledi.

Mekansal planlama projeleri için 2020 sonuna kadar yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını aktaran Kvirikaşvili, bunların asıl amacının Gürcistan'ın tüm bölgelerinde eşit bir şekilde kalkınma ve gelişmenin sağlanması olduğunu vurguladı.

Kvirikaşvili, söz konusu projelerin hayata geçirilebilmesi için gereken kaynağın devlet bütçesi ve özel sektördeki yatırımcılar tarafından karşılanacağını ifade etti.

Gürcistan'da 2020'ye kadar yeniden inşa edilecek ve rehabilitasyonu yapılacak otoyol, havalimanı, demiryolları, turizm merkezleri ve limanlarına ilişkin kalkınma projeleri hakkında bilgi veren Kvirikaşvili, sadece otoyol projeleri için gelecek 4 yılda 3,5 milyar dolar harcanacağını dile getirdi.

Otoyol projelerinin bin kilometreye yakın mesafede inşaat ve yeniden yapılandırmayı kapsadığına değinen Kvirikaşvili, '550 kilometre otoban inşaatı ve 800 kilometre karayolu rehabilitasyon çalışmasının da aralarında bulunduğu 300'e yakın köprü ve 50 tünelin yapılması hedefleniyor.' dedi.

Başbakan Kvirikaşvili, Gürcistan'ın kalkınma projelerine her vatandaşın katkı sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA