Gaziantep Hayvanat Bahçesinde Bayram Yoğunluğu

Hayvanat bahçesini, Kurban Bayramı tatilinde 76 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni Kurban Bayramı tatilinde 76 bin kişi gezdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramı'nda adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Kurban Bayramı tatilini en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Tatilde 76 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Özsöyler, 'Komşu vilayetlerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden misafirlerimiz oldu. Bunun dışında yabancı turistleri de görmek bizleri mutlu etti. Ziyaretçilerimiz özellikle zürafa Şakir ve Selvi'ye yoğun ilgi gösterdi.' ifadesine yer verdi.

Öte yandan 300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne 2016 yılının ocak ayından itibaren 2 milyon 315 bin kişi ziyarette bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesine gelenler, özel turlarla hemen her türden hayvanı görme fırsatı buluyor.

Açıldığı günden bu yana büyük küçük herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinin 1 milyon metrekarelik alana sahip. Kurulduğu ilk yıllarda 650 bin ziyaretçi sayısına ulaşan hayvanat bahçesinin günümüzde yıllık ziyaretçi sayısı milyonlarla ifade edilir hale geldi.

Geçen yıl 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen, safari parkı ve fok evinin de açılmasıyla ziyaretçi sayısında artış gözlenen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bu yıl 3,5 milyon ziyaretçi hedefliyor.

Gaziantep halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesi, başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen turistlerden de ilgi görüyor.
Kaynak: AA