Financial Times Demirtaş' eleştirdi

Dünyaca ünlü İngiliz gazete Financial Times, HDP lideri Demirtaş'ı eleştiren ifadeler kullandı: PKK'yı reddetmekte zorlanıyor...

Financial Times Demirtaş' eleştirdi
Financial Times Demirtaş' eleştirdi
Bugüne kadar yayınlarıyla Türkiye siyasetinde Erdoğan'ın görevden uzaklaşması için CHP'yi destekleyen İngiliz Financial Times gazetesi son zamanlarda rotayı HDP'ye kırmıştı.

FİNANCİAL TİMES DEMİRTAŞ'I ELEŞTİRDİ
Türkiye'deki siyasi iklimi, HDP'nin de iyi okuyamadığı ve terörle arasına mesafe koymadığı için milletin tepkisini çektiğini fark eden Financial Times HDP'yi ve Demirtaş'ı da eleştirmeye başladı.

HDP lideri Demirtaş için 'PKK'yı reddetmekte zorlanıyor' ifadelerinin kullanıldığı Financial Times anilizinde şunlar kaydedildi:

'PKK'YLA ARASINA MESAFE KOYMADI'
'HDP'nin başarısından kısa süre sonra Erdoğan, Demirtaş ve PKK'yı ilişkilendiren bir kampanya başlattı. Stratejisi sonuç verdi. Demirtaş Kürtlerin çıkarlarından bahseden tek partinin lideri olarak kendisini konumlandırmaya çalışırken, PKK'yla arasına mesafe koymakta zorlandı.'

CANLI BOMBALARIN CENAZELERİNE KATILIYORLAR

Demirtaş ve HDP milletvekilleri hakkındaki davalardan ve soruşturmalardan bahseden Financial Times, Demirtaş'ın da duruma pek yardımcı olmadığını, parti üyelerinin PKK'lı intihar bombacılarının cenazelerine katılmasının, tüm siyasi yelpazede öfke yarattığını söylüyor.