Bodrum'da Kıyı Ve Deniz Temizliği

Bodrum, 17 Eylül 'Uluslararası Kıyı Temizliği Günü'nde deniz ve kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.

Deniz ve kıyı temizliğinin önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla, Bodrum Liman Müdürlüğü yetkililerince Paşatarlası sahilinde deniz ve çevre temizliği gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde başlayan etkinliğe, Bodrum Liman Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra limanda görevli diğer personel katıldı. Denizden bir botunda eşlik ettiği temizlik çalışmasında sudan kısa süre içinde çok miktarda atık malzeme çıkartıldı.

Temizlik çalışmalarını sahilde gezintiye çıkan yerli ve yabancı tatilciler, işletmeciler de izledi.

Çalışmaları izleyen tatilcilerden Orhan Tavukçu, Paşatarlası sahilinin Bodrum'un en güzel yerlerinden birisi olduğunu ifade ederek, 'Bodrum limanı da bu çalışmalara destek veriyor. Bu çalışmalardan işletmeciler olarak biz gayet memnunuz.' dedi.

İşletmecilerden Baha Şen de, özellikle kruvaziyerle ilçeye gelen yabancı turistlerin ilk karşılaştığı yerlerden birisi olan Paşatarlası sahiline ayrı bir önem gösterdiklerini belirtti.

Bir süre önce işletme olarak bölgede temizlik çalışması yaptırdıklarını anlatan Şen, 'Bölgedeki atık malzemeleri kendi bütçemizle toplattık. Bizim de katkımız olsun istedik. Bugün de liman yetkilileri yapıyor. Bunun için çok mutluyuz.' diye konuştu.

Kaynak: AA