Arıcılar Birliği Başkanı Özdemir'den Açıklama Açıklaması 'Fırsatçılara Fırsat Vermeyin'

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, son dönemlerde gerek sosyal medya hesapları üzerinden gerekse bazı internet siteleri aracılığı ile Aydınlı arcının ürünlerinin kasıtlı olarak lekelenme gayretine girildiğini belirterek sert bir açıklama yaptı.

Arıcılar Birliği Başkanı Özdemir'den Açıklama Açıklaması 'Fırsatçılara Fırsat Vermeyin'
Arıcıların fırsat düşkünü kişilere karşı uyanık olmasını ve tüm hedefin Aydın arıcısını töhmet altında bırakıp ucuza bal toplamak olduğunu belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, kendisine göre kötü bir ayak oyunu olan bu durumu tezgahlamaya çalışanların Aydın arıcısına özür borçlu olduğunu söyledi.



Son günlerde sosyal medya üzerinden ve bazı internet gazetelerinde Aydınlı arı üreticilerinin isminin sahte balcılar ile anılması sonucu açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Söz konusu basın açıklamasında birliğin önceki dönemlerde başkanlığını yapmış isim olan kişi K.K.’nin Aydın ilindeki arıcılara katkıları belirtilmektedir. Ancak aynı kişinin Aydınlı arıcılar arasındaki durumu bellidir. Söz konusu uyarılarını Birlik adı kullanarak yapması Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulunu itibarsızlaştırmaya yok saymaya yönelik adımdır. Şayet açıklama yapacaksa şirketlerinin unvanları ile açıklama yapması daha doğru olacaktır. Söz konusu açıklamayı yapan ve bu açıklamaya yorum yapacağım diye küfür eden kişiler bal tüccarıdırlar” dedi.

“Arıcının ürününün değerini düşürme gayretindeler”

Açıklamada saha çalışmalarından bahsedildiğini ve bu çalışmaların akademik, bilimsel, hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Amaçları arıcının ürününün değerini düşürmek. Sahte bal üretmek suçtur, bunun ihbar yeri Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri ve kolluk kuvvetleridir. Yapılan açıklamanın amaçlarına bakacak olursak iki amacı vardır. Birinci amacı üreticilerimizin doğal yollarla üretmiş olduğu ballarını kamuoyunda sahte bal algısı oluşturup kendilerinden düşük fiyata almaktır. Malumunuz 2016 yılında bahar dönemi bal rekoltesi çok düşüktür. Bal fiyatları yükselmesi gerekirken daha düşürmek istenmektedir. İkinci amacı Türkiye’de arıcılık mesleğini bitirip sahte bal üretimini ve tüketimini arttırmak ve bütün arıcıların sahte bal ürettiği algısı oluşturup şekerlemeleri bal diye satmayı amaçlamaktadır. Aydın ili arı yetiştiricileri birliği olarak üreticilerimizin ürünlerinin doğal olduğunu belirterek üreticilerimizin yanındayız. Bal taklidi yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Arıcılarımızın sahte bal ürettiği zannı altında bırakılmasını, üreticinin balı değil de şekerlemelerin bal diye satılması için çalışanları, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliğini yok sayarak açıklama yayınlayan K.K. ve arıcılarımızı küfür eden Y.L.’nu şiddetle kınıyoruz” diyerek konuyla ilgili hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA