Advocaat 3 yıldızın biletini kesti

Hollandalı teknik adam 3 yıldız isim için Fenerbahçe'de oynayacak kalitede değil raporu verdi

Ligde 3 maçta sadece 1 puan alarak “tarihe geçen” Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi'nde grubun en zayıf halkası Zorya önünde de çok kötü bir futbol ortaya koyup 1 puanı 90+6'daki golle kurtarması hem yönetimin hem de teknik heyetin keyfini kaçırdı.

‘MENTAL SIKINTILAR DA VAR'
90 dakika sonrası “Maçta sizi en çok zorlayan oyuncular kimdi” sorusuna “Kendi oyuncularımdı” yanıtını veren Dick Advocaat, Ukrayna'dan dönüş uçağında yardımcılarıyla dertleşti.
Hollandalı teknik adamın, “Bir aydır takımın temposunu artırmaya, futbolculara coşku katmaya çalışıyorum. Ancak sahada yaptıklarımızın karşılığını görememek beni üzüyor. Tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşıyorum.'
'El atmamız gereken çok iş, düzeltilmesi gereken birçok sorun var. Konu sadece fizik-kondisyon, taktik değil, mental açıdan da sıkıntılar var. Sezon başı değil, sanki ligin sonuymuş gibi psikolojiye girenler var. Bu işi çözmeliyiz” dediği öğrenildi. Advocaat'ın, Kasımpaşa maçının ardından gelecek hafta yönetime kapsamlı bir rapor vermesi bekleniyor.

Advocaat 3 yıldızın biletini kesti

DAHA FAZLA ŞANS BULACAKLAR: VOLKAN ŞEN, ROBIN VAN PERSIE
Dick Advocaat, Bursa maçındaki Volkan'ın hırsına ve performansına hayran kaldı. Şen kadronun bankosu olacak.
Ekimden itibaren cezası bitince, Avrupa maçları için de takımın önemli bir silahı olarak sahada yerini alacak. Hücumda da RvP'nin tecrübesine ve zekasına ihtiyaç duyan Hollandalı hoca, yıldız golcüye daha fazla forma verecek.
Advocaat 3 yıldızın biletini kesti

ARTIK DAHA AZ FORMA GİYECEKLER: ALPER, OZAN TUFAN, ŞENER, STOCH
Tecrübeli teknik adam, Alper Potuk'un verilen şansı iyi kullanamadığını düşünüyor. Bu yüzden Alper kızağa çekilecek.
Sağ bekte Van der Wiel Şener'den formayı devralacak. Stoch'un da inişli çıkışlı grafiğinden memnun kalmayan Advocaat, bu oyuncunun şansını yavaş yavaş tükettiğini düşünüyor.

Ozan Tufan'ı da yetersiz bulan Advocaat, orta göbeği çoğunlukla Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisine teslim edecek.
Advocaat 3 yıldızın biletini kesti
OYNAYAMAYACAK KALİTEDEKİLER: SALİH UÇAN, AATIF, FERNANDAO
Advocaat, 10 numara olarak düşünülen Salih Uçan'ın bu sorumluluğu üstlenecek kapasitede olmadığını düşünüyor. Avrupa Ligi'nin kadrosuna bildirilmeyen Aatif ve Fernandao'yu da Fenerbahçe gibi üst seviyede bir takımda forma giyecek yeterlilikte görmüyor.

ADVOCAAT'IN 3 SANCISI: HASAN ALİ- İSMAİL KÖYBAŞI
Sol bekte sıkıntı yaşanıyor. Hem Hasan hem de İsmail antrenmanlarda çok istekli çalışıyor. Ancak sahada bunu yeterince ortaya koyamıyorlar. Hasan Ali son Zorya maçında hiçbir varlık gösteremedi. İsmail Köybaşı ise henüz Hasan Ali'den formayı alacak kapasiteye erişemedi.
Advocaat 3 yıldızın biletini kesti

EMENİKE-RVP
Emenike'nin çok hareketli, ancak çocuk ruhlu olması, hemen küsmesi ve istikrarsızlığı yüzünden Advocaat forma verip vermemekte kararsızlık yaşıyor.
Nijeryalı'nın, Fernandao'nun sakatlığıyla daha çok süre alma ihtimali doğmuştu. Sow'un gelişiyle bir anlamda işler yeniden başa döndü. Yüzü hiç gülmeyen Robin van Persie'nin ise bir türlü fiziksel olarak hazır duruma gelmemesi ve keyifsizliği Advocaat'ın canını sıkıyor.

Advocaat 3 yıldızın biletini kesti

10 NUMARA YOK BOL KANAT VAR
İki yıl Roma'da kiralık forma giyen Salih Uçan'ın henüz ‘10 numara'yı kaldıracak seviyede olmaması ve bu bölgeye transfer döneminde bir takviye yapılmaması nedeniyle, Fenerbahçe'de takımı yönetecek bir orkestra şefi bulunmuyor.
Advocaat, 4-3-3 sisteminde hücumun kanatlarında Sow, Lens, Volkan Şen'den 2'sini tercih etmek zorunda kalacak. Bu durumda Alper, Aatif, Stoch kulübeden çıkamayacak.
Advocaat 3 yıldızın biletini kesti