ABD'nin Hamas Yöneticisi Hammad'ı Terör Listesine Alması

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hammad:'Bu karar, bedeli ne olursa olsun bizleri korkutmayacak ve halkımızın haklarını savunma hizmetinden caydırmayacak'.

Filistin'deki Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Fethi Hammad, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından terör listesine alınmasına tepki göstererek, 'Bu karar, bedeli ne olursa olsun bizleri korkutmayacak.' ifadesini kullandı.

Hammad, yaptığı yazılı açıklamada, isminin terör listesine eklenmesini 'ABD'nin İsrail yanlısı tutumunun göstergesi' olarak değerlendirdi.

Kararın kendisi için önem arz etmediğini belirten Hammad, 'Bu karar, bedeli ne olursa olsun bizleri korkutmayacak ve halkımızın haklarını savunma hizmetinden caydırmayacak. ABD yönetimi, Siyonist terörün en büyük destekçisidir.' açıklamasında bulundu.

- Hamas'tan kınama

Hamas da dün yaptığı yazılı açıklamada kararı 'tehlikeli bir gelişme' olarak değerlendirerek kınamıştı.

Açıklamada, 'Bu karar, Filistin halkına karşı devam eden İsrail işgalinin çıkarları doğrultusunda, ABD yönetiminin mutlak yanlı tutumunu gösteriyor.' denilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Hammad'ın 'yabancı teröristler listesi'ne dahil edildiğini bildirmişti. Yazılı açıklamada, 'Hammad'ın Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde söz konusu makamı terör hücrelerinin çalışmalarını organize etmek için kullandığı' ileri sürülmüştü.

Hamas'tan 2006 seçimlerinde Filistin Yasama Konseyi üyesi seçilen ve 2009'da Gazze'deki hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Fethi Hammad, 1988-1994 yılları arasında İsrail hapishanelerinde 6 yıl tutuklu kalmıştı.

ABD, Eylül 2015'te de Hamas yöneticilerinden Muhammed ed-Dayf, Yahya es-Senvar ve Ruhi Müşteha'yı terör listesine eklemişti.
Kaynak: AA