'Şefkat'li Eller Bayramda 1 Ton Et Ulaştırdı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Şevkat Evleri Yaptırma Yaşatma Derneği, ihtiyaç sahiplerine 1 ton kurban eti dağıttı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Şevkat Evleri Yaptırma Yaşatma Derneği'nin, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine 1 tonu aşkın kurban eti dağıttığı bildirildi.

Dernek Başkanı Fatma Cavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 günlük bayram süresince hayırseverlerin bağışladığı 39 kurbanı Ayvalık Belediyesinin yardımıyla kestirerek, belirledikleri yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını ifade etti.

Bağışlanan kurbanların kesimini ve dağıtımını bağışçıların da takip ettiğini dile getiren Cavlı, '39 kurbanın yanı sıra kendi kestikleri kurban etlerini bizim aracılığımızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için derneğimize getirenler de bu bayram oldukça yoğundu. Bayram sona ermesine rağmen halen daha kilolarca et getiren duyarlı insanlarımız var.' dedi.

Cavlı, arife gününden bu yana 1 ton 82 kilogram kurban etinin dağıtımıyla hayırseverlerle, ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kurduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

'Öyle ailelere ulaştık ki, ihtiyaç sahibi oldukları halde hiç kimseden hiçbir şey talep etmeyen insanlardı bunlar. Hayırseverlerimizin katkılarıyla bu ailelerin sofralarına yılda bir kez olsun et girdiği için de çok mutluyum. Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Onlar sayesinde Ayvalık merkez başta olmak üzere, Altınova, Küçükköy, ilçeye bağlı tüm kırsal mahallelerde bulunan 300'ü aşkın ailenin sofralarına bu etler katık oldu. Ben hayırsevelerimizin yanı sıra bu etlerin kesiminde ve dağıtımında araçlarını emrimize veren Ayvalık Belediyesine ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA