Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesinin ulaşım sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak Recep Tayyip Erdoğan Bulvar'ı için çalışmalara başladı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi yakınlarındaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

İsmet Yılmaz Bulvarı, Köprüsü ve Köprülü Kavşağı’nı yaparak Cumhuriyet Üniversitesinin ulaşım sonunu büyük ölçüde ortadan kaldırdıklarını belirten Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve üzerinde yer alacak olan Kızılırmak Köprüsü ile şehir ile üniversite arasındaki bağı çok güçlü bir hale getireceklerini belirtti.

Yenişehir bölgesinden direkt üniversiteye uzanacak bulvar ile sadece bir yol değil, gelecek nesillere özgün mimarisi ile kalıcı bir eser de bırakmak istediklerini aktaran Aydın, bu anlayışla yaptıkları yarışma sonucunda Kızılırmak üzerine yeni bir köprü inşa edileceğini söyledi.

Bulvarda yürüyüş, bisiklet yolları, raylı sistem gibi çeşitli fonksiyonların planlandığını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

'Kızılırmak üzerine de çok güzel bir köprü projemiz var. Yapım ihalesini ilkbaharda gerçekleştirmek istiyoruz. Mevcut çevre yoluyla Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yapılacak köprülü kavşak çalışmasını için de Karayolları Bölge Müdürlüğü proje ihalesini yaptı. İnşallah onun da yapım ihalesi yine baharda gerçekleştirilecek. Hedefimiz 2017 yılı içerisinde köprüsü, köprülü kavşağı ve konforlu bir yoluyla bulvarımızı şehrimize kazandırmak.

Bu proje hayata geçtiği zaman Bağdat Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne uzanan trafik yükünün büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum. Aynı şekilde terminalden üniversiteye uzanan yolda da ciddi bir rahatlama olacak. Çünkü üniversitenin trafiği yüzde 80-90 oranında buradan sağlanacak. Hem mesafenin kısalması, hem de yolun konforu tercih nedeni olacak.'

Yapılan projelerle birlikte Sivas’ın kabuk değiştirdiğini vurgulayan Başkan Aydın, birkaç dönemde yapılamayacak büyüklükteki işleri bir dönemde inşallah tamamlamış olacağız diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA