Kuru Üzüm Ve Sofralık Zeytinin Fiyatı Düştü

Tariş'den yapılan açıklamada kuru üzüm fiyatının 6 liradan 3 liraya düştüğü bildirildi.

Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Türker yaptığı yazılı açıklamada, üzüm rekoltesinin geçen yıla oranla yüksek olması nedeniyle 6 TL olan kuru üzüm fiyatının 3 TL'ye, sofralık üzümün ise 80 kuruşa düştüğünü belirtti.

Fiyatlarda yaşanan sıkıntıları anlatmak üzere bölge milletvekilleri, ziraat odaları ve bazı ihracatçı firmalarla Ankara'ya giderek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini aktaran Türker, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Bu toplantıda üzüm alımı yapılması halinde Tariş'in bütün imkanlarını tahsis edebileceğini belirttik. Piyasadan üzüm alınmak suretiyle arz talep dengesinin sağlanabileceğini ve fiyat düşüşünün önüne geçilebileceğini söyledik. Bu doğrultuda Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Tarım Kredi Birlik A.Ş'nin talebi üzerine, yardımcı olmak amacıyla Kooperatiflerimize ait ihtiyaç fazlası depoların kullanımı, kantar tartı ve ekspertiz işlemlerinin bedelsiz olarak yapılmasına ilişkin protokol imzalandık. Alınacak üzüm miktarı ve kalitesiyle alım merkezlerinin Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği tarafından belirlenerek açıklanacak.'

Türker, Tariş'in üretici ortaklarından ürün alımına devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA