Çin Konsolosluğu Önünde Yogalı Eylem

Falun Dafa uygulayıcısı bir grup, yasa dışı organ nakli yapıldığı iddiasıyla Çin Halk Cumhuriyeti'ni protesto etti.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, bu ülkede yasa dışı organ nakli gerçekleştirildiği iddiasıyla eylem yaptı.

Sarıyer'deki bina önünde bir araya gelen grup, 'Stop, Çin'deki Falun Gong zulmünü durdur', 'Çin'deki zorla canlı organ toplamayı durdur', 'Dünyanın doğruluk-merhamet-hoşgörüye ihtiyacı var' yazılı pankartları taşıdı.

Kendilerine Falun Dafa uygulayıcıları adını veren grup adına açıklamada bulunan Semra Şener, Çin'de 17 yıldır yasa dışı organ naklinin gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Bunun acilen durdurulmasını istediklerini aktaran Şener, Falun Dafa uygulayıcılarının nakil için organları satılmak amacıyla öldürüldüğünü iddia etti.

Şener, 'Sadece kayıtlara geçen 3 bin 700'den fazla Falun Gong uygulayıcısının organları için öldürüldüğü belirtiliyor. İşkencenin durdurulması için dünyanın dört bir tarafından toplanan 1,5 milyon imza Birleşmiş Milletler'e (BM) ulaştırıldı. Bu konuda BM, Avrupa Parlementosu (AP) Çin'e bu uygulamayı durdurması için emir verdi. Bugün dünyada Falun Dafa uygulayıcıları bu zulmü dünyaya duyurmak için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Bu konu bir insan hakları konusudur.' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra yoga yapan grup, olaysız dağıldı.

Falun Dafa'nın, (Falun Gong) Li Hongzhi tarafından kurulan, Buda okuluna bağlı bir kişisel gelişim uygulaması olduğu bildirildi.

Kaynak: AA