Bayram Tatilcilerinin Gözdesi Saroz Körfezi

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda yerli turist Saros Körfezi’ne akın etti. Körfezin kıyısında bulunan oteller ve pansiyonları doldu taştı.

Bayram Tatilcilerinin Gözdesi Saroz Körfezi
İstanbul’a yakınlığı sebebiyle Kurban Bayramı tatilini, sahil bölgelerinde geçirmek isteyen birçok kişi, Saroz Körfezi’nde bulunan Erikli, Mecidiye, Yayla, Güneyli ve Enez sahillerine akın etti. Arife günü itibariyle Saros Körfezi‘ne gelmeye başlayan tatilciler, sahilleri doldurdu. Kış aylarında 300- 500 kişinin yaşadığı beldelerde bayram ve 9 günlük tatil dolayısıyla otel ve pansiyonlarda doluluk oranı maksimuma ulaşırken, sahil şeridinde bulunan kiralık yazlıklarda da adeta boş yer kalmadı.

Sahiller doldu taştı

Kurban Bayramı süresinde hava sıcaklığının da 30 derecenin üzerinde seyretmesi ile Saroz Bölgesi’nde plajlar doldu taştı. Körfezin temizliği ve İstanbul’a yakınlığından dolayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, aynı zamanda Ege ve Akdeniz‘e göre, Saroz’un daha ucuz olduğunu kaydetti.

Günlük ev kiraları 300 liraya çıktı

Ailesi ile birlikte bayram tatillerini geçirmek için Saroz Körfezi’ne geldiklerini belirten Osman Çiftçi, bayram öncesi bölgedeki kiralık yazlıkların 50 ile 100 TL arasında olduğunu ancak bayram dolayısıyla 300 TL’ye kadar çıktığını söyledi.

Kaynak: İHA