AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

'(Ağrı'daki terör saldırısı) Halkımız devletle beraber bu kalleşlere asla prim vermiyor. İnşallah bu süreç terör örgütünün sonunu getirecektir. Bellerinin kırıldığı kesin. Taviz vermeden, bu iş bitene kadar mücadele devam edecektir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ağrı'da yaşanan terör saldırısına ilişkin, 'Halkımız devletle beraber bu kalleşlere asla prim vermiyor. İnşallah bu süreç terör örgütünün sonunu getirecektir.' dedi.

Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı kınadığını belirterek, saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Saldırıda 7 geçici köy korucusu, 2 asker ve bir emekli köy korucusunun şehit olduğunu anımsatan Demiröz, şöyle dedi:

'Terör örgütünün haince yaptığı saldırıların acısını bölgemiz daha fazla hissetmektedir. Örgüt, güvenlik güçlerimize ve çoluk çocuk demeden masum sivil halkımıza saldırılar düzenliyor. Bunun yurt dışı ayağı da var. Ülkemizin üzerinde emeli olanların taşeronluğunu yapanlar, bu olayları gerçekleştirmektedir. Derdi Kürt kardeşlerimiz olmayan bu örgüt, bunlara taşeronluk yapmaktadır. Bu olaylardan en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz etkileniyor.'

Demiröz, bölgenin terörden arındırılması ve terörle anılmaması için gayret gösterdiklerini anlattı.

Güvenlik güçlerinin terör örgütüyle kararlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Demiröz, 'Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılığının yükseldiğini görüyoruz. Artık terör bölgede prim yapmıyor. Toplumsal desteği olmayan hiçbir gücün hayat bulması mümkün değildir. Halkımız devletle beraber bu kalleşlere asla prim vermiyor. İnşallah bu süreç terör örgütünün sonunu getirecektir. Bellerinin kırıldığı kesin. Taviz vermeden bu iş bitene kadar mücadele devam edecektir. Allah'ın izniyle bu şer odaklarının kökü kazınacak ve terör, ülkemizin ve bölgemizin gündeminden kaldırılacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA