AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Pütürge TOKİ projesi 13 Ekim'de yeniden ihale edilecek'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TOKİ'nin Pütürge ilçesinde yapacağı 305 konut projesi ihalesinin maliyetinin üzerinden teklif verilmesi nedeniyle iptal edildiğini, ikinci ihalenin 13 Ekim'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, Pütürge ilçesinin modern kentleşmesi anlamında önemli gördükleri projelerden biri olan TOKİ'nin 305 konut ve ticaret merkezi projesi ihalesinin 31 Ağustos'ta yapıldığını hatırlattı.

Tahmini bedeli 45 milyon 714 bin lira olan projeye ihalede 53 milyon 253 bin lira teklif verilmesi nedeniyle, birinci ihale TOKİ başkanlığı tarafından maliyetinin üzerinden teklif verilmesi nedeniyle iptal edildiğini aktaran Çalık, TOKİ'in proje detaylarını değiştirmeden 13 Ekim'de İstanbul'da ikinci ihaleye çıkacağını kaydetti.

Pütürge TOKİ Projesi için yapım süresinin 550 gün olduğunu belirten Çalık, proje detayları hakkında da şu bilgileri verdi:

'TOKİ tarafından Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi'nde 264 konut, Pazarcık Mahallesi'nde de 41 olmak üzere, toplam 305 konut yapılacak. İhale kapsamında ayrıca cami, 6 dükkan ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+2 ve zemin+3 olan konutların 212’si 2+1 planında, 93’ü ise 3+1 planında inşa edilecek. Ticaret alanları, park ve cami bir arada tasarlanarak, insanların geniş bir bölgede rahat hareket etmeleri ve araç trafiğinden etkilenmemeleri sağlandı. Konut cephelerinde kullanılan ahşap ve taş kaplamalar ile hem geleneksel hem de modern mimariden kesitlerin sunulması amaçlanıyor. Pütürge TOKİ Projesi 13 Ekim'de yeniden ihale edilecek.'

Çalık, Darende ilçesine TOKİ tarafından yapılacak olan 253 konutluk proje için de ihalenin 3 Ekim'de gerçekleştirileceğini belirterek, 'Darende için de ayrıca TOKİ ihalesine çıkılacak. 253 Konut, 1 ticaret merkezi, altyapı ve cevre düzenlemesi ihalesi 3 Ekim'de İstanbul’da gerçekleşecek. Sözleşme imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer tahsisi yapılacak, 550 gün içinde tamamlanacak.' ifadelerini kullandı.

Hekimhan ilçesinde de 94 konutluk TOKİ projesinin uygulanacağını aktaran Çalık, 'Hekimhan İlçesi, Bağyolu Mahallesi, Gökdüzü mevkiinde 94 konut, 1 ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi ile ilgili süreç ise devam ediyor.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA