Ulaş Çetinkaya Grup Başkanvekili Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, grup başkanvekili oldu.

Ulaş Çetinkaya Grup Başkanvekili Oldu
Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanlığı da Çetinkaya, kendisine güvenip bu göreve getirenlere teşekkür etti.

Ulaşılabilir ve yoksul yanlısı arazi, altyapı, hizmet, ulaşım ve barınma gibi konularda Adana’nın gelişimine katkıda bulunmaya özen göstereceklerini ifade eden Çetinkaya, “Sosyal açıdan kapsayıcı, cinsiyet açısından eşitlikçi, sağlıklı ve güvenli kalkınmanın yanı sıra çevre açısından sıhhi ve karbon salınımı düşük yapılı çevre ile katılımcı planlama ve karar alma süreçlerine dikkat edeceğiz. Dürüst çalışma ve geçimi destekleyen canlı ve rekabetçi yerel ekonomiler kalkınmada öncelikli olacaktır. Ayrımcılık karşıtı ve eşit hakları savunan şehir güvencesinin önemiyle hareket edeceğiz” dedi.

“İnce eleyip sık dokuyacağız"

Adana 5 Ocak Stadı’nın yıkımını yargı kararıyla durdurduklarını, Seyhan Nehri’nin talanına karşı çıktıklarını, tarım arazilerinin imara açılmasına göz yummadıklarını ifade eden Çetinkaya, “Adana’nın daha ileriye ve çağdaş normlara ulaşabilmesi için CHP grubu olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Adana’nın büyük köy görüntüsünden kurtulması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, ulaşım, altyapı, çevre düzenlemesi, eğitim, sağlık ve tarım alanlarına varana kadar her konuda ince eleyip sık dokuyacaklarının altını çizdi.

“Çalışmaların takipçisi olacağız"

CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olarak ülkenin, bölgelerin ve kentlerin yaşanabilir seviyeye ulaşması için mücadele verdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Çalışmalarımızda halkımızın refahı ve mutluluğunu göz önüne alarak hareket edeceğiz. Adana’da engellerin kaldırılmasını isteyeceğiz. Çevre düzenlemelerinin, kaldırım çalışmalarının, temizliğin, yol ve altyapı çalışmalarının sıkı takipçisi olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bilgi, beceri ve terbiyeyle Adanamızın ivme kazanmasına yönelik adımlar atacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA