Türkiye'den Kazakistan'a Eğitim Desteği

Kazakistan’dan 45 öğrenci ve 15 öğretmen mesleki ve teknik alanda eğitim ve tecrübe paylaşımı için Türkiye’ye gidecek.

Kazakistan’daki Worldskills 2016 mesleki beceri ve teknik yarışmasında dereceye giren 45 öğrenci ile 15 öğretmen, eğitim ve tecrübe paylaşımı için Türkiye’ye gidecek.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Astana Koordinatörü Ali İhsan Çağlar, Kazakistan’da gerçekleştirilen Worldskills Kazakistan 2016 mesleki beceri ve teknik yarışmasını kazananları ödüllendirme töreninde, 45 öğrenci ile onları yarışmaya hazırlayan 15 öğretmene, Türkiye'deki okullarda eğitim programına katılma hakkı veren sertifikaları takdim etti.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazak eğitiminin önemli partner kuruluşu olan TİKA’nın yetenekli Kazak öğrencileri ve öğretmenlerini Türkiye’ye göndereceğini belirterek “Toplam 60 kişi Türkiye’ye bir haftalık eğitim programına gidecek. Kazakistan’a milli eğitimin farklı alanlarında destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığıyla TİKA arasında imzalanan mesleki ve teknik eğitim anlaşması çerçevesinde bugüne kadar 400’den fazla Kazak öğretmenin Türkiye’deki eğitim projelerine katıldığını hatırlatan Çağlar, Türkiye’den de 120’den fazla eğitimcinin Kazakistan’ın büyük kentlerinde meslektaşları ve gençlerle tecrübe paylaşımında bulunduğunu aktardı.

Çağlar, Eylül sonunda Türkiye’den 13 kişilik bir eğitimci heyetin beklendiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bunlar, Astana, Almatı, Şımkent ve Türkistan şehirlerinde eğitim kurumlarını ziyaret ederek daha önceden gerçekleştirdikleri faaliyetlerin amacına ulaşıp ulaşmadığını görecekler, hem de Kazak öğrencileriyle ve meslektaşlarıyla tecrübe paylaşımı eğitimlerine devam edecekler.”

Kaynak: AA