ŞİÖ'nün 'Barış Misyonu 2016' Tatbikatı Kırgızistan'da Başladı

BİŞKEK (A.A) – Şangay İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin terörle mücadele tatbikatı “Barış Misyonu 2016” Kırgızistan’ın kuzeyinde başladı.

Issık bölgesindeki Balıkçı kentinde, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerine ait Edelveyis tatbikat bölgesinde başlayan terörle mücadele tatbikatı, 5 ülkenin katılımıyla 21 Eylül'e kadar devam edecek

Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Rusya ve Tacikistan’dan 2 bin civarında askerin görev aldığı tatbikat, milli marşların okunduğu ve üye ülkelerin bayraklarının göndere çekildiği açılış töreniyle başladı.

ŞİÖ’nün terörle mücadele tatbikatını yöneten Kırgız Albay Ruslan Mukambetov, törende yaptığı konuşmada, tatbikatın önemine değinerek, ŞİÖ’nün kurulduğu günden bu yana üye ülkelerin topraklarında dört kez askeri tatbikat düzenlendiğini ve Kırgızistan'ın ilk kez bir tatbikata evsahipliği yaptığını belirtti.

Mukambetov, tatbikatın, terörizm, aşırıcılık ve bölücülük ile mücadele alanında, ŞİÖ üye ülkelerinin silahlı kuvvetleri arasında daha yakın askeri işbirliğine imkan sağlayacağını söyledi.

6 gün sürecek tatbikata 300 askeri kara aracının yanı sıra 10 uçak ve helikopterin destek vereceği bildirildi.

Türkiye'nin Haziran 2012'de diyalog partneri olduğu Şanghay İşbirliği Örgütü'nün üyeleri arasında Çin, Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan bulunuyor.

Kaynak: AA