Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde Son Aşamaya Gelindi

Karasu ve Kocaali bölgesine hizmet sunacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinin inşasında sona yaklaşıldığı bildirildi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, gazeteci̇lere yaptığı açıklamada, kenti̇n kuzeyinde Karasu ve Kocaali'ye hizmet sunacak entegre bir içme suyu ağı oluşturduklarını söyledi.

Kurulacak tesisle bölgenin geleceğe yönelik içme suyu ihtiyacını garanti altına aldıklarını belirten Keleş, 'Projemizin büyük kısmını tamamladık. 3 bin 200 metrekare alan üzerinde yapımına başladığımız tesisimizle kuzey bölgesini en ileri teknolojiye sahip arıtma tesisiyle buluşturuyoruz. İnşallah en yakın zamanda tesisimizi tamamlayarak hizmete alacağız.' dedi.

Keleş, tesisin en önemli unsuru olan 440 metreküplük içme suyu deposunun inşasının ve arıtma sistemi tank montajlarının tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'İnşallah kısa süre içerisinde son aşamayı da tamamlayarak tesisimizi Karasu ve Kocaalili hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. SASKİ olarak şehrimizin her noktasında vatandaşlarımıza temiz ve bol su ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Yaklaşık 5,2 milyon liralık projeyle Karasu ve Kocaali'nin içme suyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar bu projeyle tarihe karışacak. İnşallah projemizin tamamlanması ile Karasu ve Kocaalili hemşehrilerimizin musluklarına temiz, kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak.'

Kaynak: AA