Karaağıl Köyünde İçme Suyu Güçlendirme Çalışması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Karaağıl köyünde devlet-millet işbirliği ile içme suyu güçlendirme çalışması başlatıldığı bildirildi.

Karaağıl Köyünde İçme Suyu Güçlendirme Çalışması
Köy Muhtarı Mustafa Korkmaz, köylerinde mevcut içme suyunun yeterli gelmemesi üzerine 15 gün önce köy içme suyu güçlendirme çalışması başlattıklarını söyledi.



Muhtar Korkmaz,”Köyümüze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Göktepe mevkii Elmalı Çayır’da Özel İdare’nin de desteğiyle başladığımız içme suyu güçlendirme çalışmaları köy halkının imece usulü iş gücü katkısıyla devam etmektedir. Çalışmaların 15 gün içinde tamamlanmasıyla köyümüz yeterince içme suyuna kavuşmuş olacak. Köyümüzün içme suyunun yeterli gelmemesi halkın sulama suyu olmadığı için içme suyuyla arazilerini sulamalarından da kaynaklanmaktadır. Köyümüzde yaklaşık 1000 dekar tarım arazisi bulunmakta, bu rakam çevre köy arazileriyle 3 bin dekara ulaşmaktadır. Bu nedenle bir süre önce köyümüze sulama göledi yapımı için müracaatımızı yaptık. Yetkililerden sulama göledi projesinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Köyümüze sulama göledi yapımıyla hem arazilerimiz bol suya kavuşacak, hem de içme suyu sıkıntımız sona erecek” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA