Hasta Yakınlarından Kameralı Ziyaret

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesinde yeni faaliyete geçen kamera sistemi ile tüm hasta yakınları yoğun bakımda yatan hastalarını daha rahat görebilme imkanına kavuştu.

Hasta Yakınlarından Kameralı Ziyaret
Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesinde kamera sistemi hayata geçirildi. Bu sayede, tüm hasta yakınları yoğun bakımda yatan hastalarını daha rahat görebilme imkanına kavuştu. Teknik ekipler tarafından yapılan kamera sistemi, hastanenin zemin katında bulunan Genel Yoğun Bakım Ünitesinde hizmete girdi. 10 yatağı bulunan Yoğun Bakım Ünitesinde her yatağının başına 10 ayrı kamera yerleştirildi. Ayrıca üniteye yakın bir oda ise izleme odası olarak düzenlendi.

İzleme odasına bilgisayar sistemi, masa ve koltuk yerleştirilerek aynı zamanda hasta yakını bilgilendirme odası olarak da kullanılmaya başlandı. Böylece Yoğun Bakım Ünitesine yerleştirilen kameralardan gelen görüntü, yoğun bakım ünitesi izleme odasında bulunan bilgisayara aktarılarak, her hasta yakını kendi hastasını tek ve net olarak yatağından rahatça izleyebilecek.

Hasta yakınlarının içi rahat

Her gün saat 14.00’de başlayan ziyaret saatinde, önceden sadece bir kişi beş dakikalığına hastasını görebilmekteyken, şimdi hizmete giren bu sistem sayesinde daha çok sayıdaki hasta yakını, hastasını izleme odasında görebiliyor ve aynı anda Genel Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi tarafından hastasının son durumu hakkında bilgi alabiliyor. 114 gündür yoğun bakım ünitesinde annesi yatan Ayşe Göksu “Artık tüm yakınlarımla birlikte annemi görüp izleyebiliyoruz. Bu sistem çok güzel olmuş. Ayrıca annem duymadan onunla ilgili olarak her konuda doktorumuzla konuşabiliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel düşünülmüş bir uygulama” dedi.

Enfeksiyon risklerine karşı kameralı yöntem

Genel Yoğun Bakım Ünitesinden Sorumlu Uzm. Dr. Zelal Özkul, “Yoğun bakım ünitelerine hastaların sağlığını riske etmemek için ziyaretçileri kısıtlı olacak şekilde alıyorduk. Ancak bu durumun hasta yakınlarında soruna neden olabiliyordu. Tüm hasta yakınları hastalarını görmek istiyorlardı. Bu durumu ortadan kaldırmak için hasta yakınlarına kamera sistemine bağlı monitör yoluyla görüntülü izleme imkanı sunmaya başladık. Gün içerisinde saat 14.00’de hasta yakınlarına hastaları hakkında bilgi veriyor, aynı anda ise hastalarını naklen izlemelerini sağlıyoruz. Bu sistem hem bizi hem de hasta yakınlarını rahatlattı. Enfeksiyon riskleri açısından da bu sistemin daha güvenli. Ayrıca hasta hakkında bilgi verilirken konuşulacak herhangi bir olumsuz konuşma hastanın yanında yapılmıyor. Böylece hastamız psikolojik olarak da korunmuş olunuyor” diye konuştu.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise, "Genel Yoğun Bakım Ünitemizde yatan hastalarımızın tüm yakınlarının hastalarını görebilmesi için yoğun bakım ünitesine kameralar koyduk ve diğer bir odadan da hastasını izleme imkanı sunduk. Hasta yakınlarından çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Emeği geçen tüm teknik ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA