Çankaya Evleri'ne Yoğun İlgi

Çankaya Belediyesi meslek edinme, hobi ve kişisel gelişim derslerinin yer aldığı Çankaya Evleri kayıtlarının bayramdan sonra da devam edeceğini duyurdu.

Çankaya Evleri'ne Yoğun İlgi
Yabancı dil, dans, bilgisayar ve dikiş gibi birçok branşın bulunduğu kurslara katılım için Çankaya Evleri’ne bayramdan sonra da kayıt yaptırılabilecek. Çankaya Belediyesi’nin el sanatları, dil dersleri, kişisel gelişim ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra öğrenciler için etüt saatlerinin de düzenlendiği Çankaya Evleri’ne katılmak isteyen kursiyerler 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim durum belgesi ile kayıt yaptırabilecek.

Çankaya’nın dört bir yanında bulunan 22 Çankaya Evi’nde ilgi alanına göre dilediği dersi ücretsiz olarak alabilen kursiyerler, sağlık, tüketici hakları, iletişim, aile içi eğitim gibi konularda düzenlenen seminerlere de katılabiliyor.

Çankaya Evleri’nin sayısı artıyor

Çankaya Belediyesi, vatandaşların çeşitli kurslardan faydalanabilmesi ve sosyal aktivitelerde bulunabilmesi için Çankaya Evlerinin sayısını da artırıyor. Belediye, yakın zamanda Bayraktar Mahallesi’nde açacağı Çankaya Evi’nin yanı sıra bu dönem 5 Çankaya Evini daha Çankayalıların hizmetine sunacağını bildirdi.

Yabancılara Türkçe dersi

Türkiye’de yaşamak durumunda kalan yabancı uyruklu vatandaşları da unutmayan Çankaya Belediyesi, onların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını hızla karşılayabilmeleri amacıyla Türkçe eğitimi de veriyor.
Kaynak: İHA