Bratislava Öncesi Hollande-Merkel Görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Alman Şansölye Merkel, Bratislava'da yapılacak AB zirvesi öncesinde Paris'te görüştüFransa Cumhurbaşkanı Hollande:'AB'ye ve AB'nin geleceğine, Brexit sonrasında açık bir vizyon sunmak görevimiz'.

Fransa ve Almanya, AB'nin geleceğine, Brexit sonrasında net bir bakış açısı kazandırmak istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Basına kapalı görüşmenin ardından kısa açıklama yapan ikili lider, yarın gerçekleştirilecek AB zirvesinin yararlı geçmesi gerektiğini ifade etti.

'AB'ye ve geleceğine Brexit sonrasında açık bir vizyon sunmak görevimiz' ifadesini kullanan Hollande, Bratislava'da yapılacak AB zirvesinin de faydalı geçmesini istediklerini kaydetti.

Hollande, liderlerin, zirveden ayrılırken ellerinde bir yol haritası olmasının önemine de vurgu yaparak, Bratislava'da tartışılacak 3 temel konunun güvenlik, kültür ve AB'nin geleceği olacağını ifade etti.

Merkel ise 'AB, geleceğinin anahtarını elinde taşıdığı bir dönemden geçiyor' yorumunda bulunarak karşılaşılan 'zayıflık'ların üstesinden birlikte gelmek için Bratislava'da ortak bir ajanda belirlemenin öneminin altını çizdi.

Yarın Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılacak AB zirvesinde Brexit sonrası AB'nin gelecekteki yol haritası tartışılacak.

İngiltere'nin katılmayacağı zirvede, Fransa ve Almanya, ortak hazırladıkları Savunma Birliği raporunu da AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye sunacak.

Alman ve Fransız basınına yansıyan haberlere göre 6 sayfa olduğu belirtilen raporun AB'nin kendi içinde güvenlik ve savunma alanında bir koordinasyon merkezi kurması fikri üzerine hazırlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA