BM'den Suriye Rejimine Tepki Açıklaması (1)

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura: 'BM yardım konvoylarının Suriye'ye ulaştırılmasında Türkiye bizimle son derece büyük bir iş birliği içinde' 'Bugünlerde çatışma olmadığı için normalde izinlerin alınıp, insani yardım konvoyunun hareket etmiş olması lazımdı' 'Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektup henüz elimize ulaşmadı. Bu bir gerçek. Bilhassa esef verici bir durum bu'

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM yardım konvoylarının Suriye'ye ulaştırılmasında Türkiye'nin kendileriyle son derece büyük bir iş birliği içinde bulunduğunu belirterek, 'Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektup henüz elimize ulaşmadı. Bu bir gerçek. Bilhassa esef verici bir durum bu.' dedi.

De Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ve Rusya'nın anlaşmasıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından, BM'nin yardım tırlarının başta Halep'in doğusu olmak üzere, Suriye'de acil yardım bekleyen bölgelerine gitmek için hazır olduğunu belirtti.

De Mistura, 'BM, gitmek için hazır. Bu bölgelere ulaşmak için Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektup henüz elimize ulaşmadı. Bu bir gerçek. Bilhassa esef verici bir durum bu, çünkü zaman kaybediyoruz. Bugünlerde çatışma olmadığı için normalde izinlerin alınıp, insani yardım konvoyunun hareket etmiş olması lazımdı.' diye konuştu.

BM'nin yanı sıra, Rusya'nın da Suriye hükümetinin BM konvoyu için hala izinleri çıkarmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını aktaran de Mistura, Türk makamlarının ise konvoyun Suriye ulaştırılması için son derece büyük bir iş birliği içinde bulunduğunu bildirdi.

De Mistura, BM yardım tırlarından oluşan konvoyun, Türkiye-Suriye sınırındaki tampon bölgede beklemeye devam ettiğini ifade etti.
Kaynak: AA