Başbakan Yıldırım, Şehit Babasıyla Telefonda Görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Aral'ın, Afyonkarahisar'daki babası ile telefonda görüşerek bayramını kutladı.

Başbakan Binali Yıldırım, 3 Eylülde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral’ın babası ile telefonda görüştü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Eroğlu, buradaki törenin ardından 3 Eylül'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Aral’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesindeki ailesini ziyaret etti.

Evin önünde kendisini karşılayan şehit babası Ali Aral ile kucaklaşan Bakan Eroğlu, baba Aral'ın örnek bir insan olduğunu, her yerde kendisinden söz ettiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

'Babamız, oğlu, canı, ciğeri Yunus Emre şehit düşünce, bana 'Burası ağlama yeri değil, düğün yeri. Düğünümüz hayırlı olsun. Ben şehit babası olarak gurur duyuyorum' dedi. Hakikaten ben de çok duygulandım. Öz kardeşimden daha değerli. Ben maalesef o gün Kayseri'de idim, gelemedim ama ertesi gün bir başka şehidimiz vardı. Oraya kendisi de geldi. Orada da 'Dün evladımı Cenabıallah'ın rahmetine tevdi ettim, toprağa verdim ama dün benim düğün günümdü. Bugün sizin acınızı paylaşmak için geldim. Gururlu ol, dimdik ayakta ol' dedi. Bunları söyleyince, ben kendisini kucakladım. Dünya ahiret kardeşim benim.'

Konuşması sırasında duygulanan ve gözleri dolan Eroğlu, baba Aral'a sarılarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın Kurban Bayramı dolayısıyla yazdığı mektubunu verdi.

'Sizin gibi babalar, bu bayrak için, ezan için, vatan için şehit düşen evlatlarımız olduğu müddetçe şanlı bayrak ilelebet dalgalanacaktır' diyen Eroğlu, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ile şehit babasını telefonla görüştürdü.

Telefonun sesini hoparlörden açan Eroğlu, Başbakan Yıldırım'a çok özel bir yerde olduğunu belirterek gönderilen özel mektubu şehit babasına teslim ettiğini dile getirdi.

Eroğlu, kısa görüşmenin ardından telefonu şehit babası Ali Aral'a uzattı.

Baba Aral, Başbakan Yıldırım'ın bayramını kutlayarak şunları söyledi:

'Hala düğünümüz devam ediyor, kıyamete kadar da devam edecek. Göndermiş olduğunuz emaneti de Bakanımızdan teslim aldım. Sayın Başbakan, acı bizim olabilir ama bu şehit bütün bu toprakların, bu milletin onuru, gururu ve şerefidir. Bunu da böyle bilmemiz lazım. Size de görevinizde başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun.'

Başbakan Yıldırım ise şehidin babasına taziyelerini ileterek 'Acınızı paylaşıyorum, acı hepimizin acısı. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum' dedi.

Eroğlu, daha sonra şehidin evine geçerek anne Kıymet Aral ve yakınları ile sohbet etti, bayramlarını kutladı.

Ziyaretin ardından Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban beledisini ziyaret eden Eroğlu, burada bayramlaşma törenine katıldı ve vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: AA