Başbakan Yıldırım, Şehit Babalarıyla Telefonda Görüştü

Başbakan Yıldırım, Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Üye ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren şehit Piyade Er Çankaya'nın babası ile telefonda görüştü Şehit Çankaya'nın ismi, köyünde yapılacak barajda yaşatılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehit Piyade Er Tayfur Çankaya'nın babası ile telefonda görüştü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Küçükkalecik köyünde ve Büyükkalecik beldesinde düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı.

Eroğlu, daha sonra, Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin Afyonkarahisar'daki ailesini ziyaret etti.

Ziyarette Eroğlu, şehidin babası Süleyman Üye'ye Başbakan Binali Yıldırım'ın mektubunu verdi ve 'Şehit babası olarak sizlerle gurur duyuyoruz.' dedi.

Ziyarette Başbakan Binali Yıldırım'ı arayan Eroğlu, telefonu şehidin babası Üye'ye verdi. Başbakan Yıldırım, telefonda 'Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Sizlere hayırlı uzun ömürler diliyorum. O bizim kahramanımız, o bizim yüz akımız, onun sayesinde bu millet huzur içerisinde yaşıyor. Allah, sizden razı olsun. Bütün hane halkının bayramını kutluyorum. Bütün hepinizin acılarını paylaşıyorum. Sağ olun, var olun.' diye konuştu.

Şehidin babası Üye de telefonda Başbakan Yıldırım'a 'Vatan sağ olsun.' dedi.

- Şehit Çankaya'nın ismi köyünde yapılacak barajda yaşatılacak

Eroğlu, Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Piyade Er Tayfur Çankaya'nın ailesini de ziyaret etti.

Ziyarette Eroğlu, şehidin babası Ömer Çankaya'ya Başbakan Yıldırım'ın mektubunu verdi. Eroğlu, Başbakan Yıldırım'ı arayarak şehidin babasına telefonu verdi. Telefonda Başbakan Yıldırım, Çankaya'ya şunları söyledi:

'Şehidimizin mekanı cennet olsun. Allah şefaatine cümlemizi hayırlı eylesin. Onlar bizim baş tacımız. Onların sayesinde bu millet hür, bağımsız, güven içinde yaşıyor. Bir şehit babası olmak acı ama çok da gurur verici bir şey. Allah, memleketimizin birliğine, dirliğine, zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin; memleketimizin birliği, beraberliği kardeşiliği için gece gündüz hayatını ortaya koyan bütün askerlerimize polislerimize yardım etsin.'

Daha sonra telefonu alan Eroğlu'nun 'Sayın Başbakanımız, şehidimiz memleketi Sultandağı ilçesi Doğancık köyünde bir baraj yapıyoruz. Eğer emrederseniz bu baraja Şehit Piyade Er Tayfur Çankaya ismini vermek istiyoruz.' sözleri üzerine Başbakan Yıldırım da 'İyi olur, onun ismini yaşatalım.' dedi.

Kaynak: AA