Bahreyn'de Şii Din Adamı Kasım'ın Duruşması

Şii din adamı Kasım'ın 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandığı dava 26 Eylül'e ertelendi.

Bahreyn'de Şii din adamı İsa Kasım'ın 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasının ertelendiği bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Başsavcı Harun ez-Zeyani, Şii din adamı İsa Kasım'a işaret ederek aralarında bir din adamının da bulunduğu 3 kişinin 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlamalarıyla yargılandıkları davanın duruşmasının görülmeye devam edildiğini belirtti.

Açıklamada sanıklardan birinin bugünkü duruşmaya katıldığı, diğer ikisinin ise duruşmada hazır bulunmadığını kaydeden Zeyani, duruşmaya gelen sanığın avukatının savunma yapması için davanın 26 Eylül'e ertelendiği belirtildi.

Kasım, 27 Temmuz'da yapılan ilk duruşmadan bu yana yargılanmayı boykot ediyor.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, 'devletin üst düzey kurumlarını zarara soktuğu' gerekçesiyle 20 Haziran'da İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığını açıklamıştı. Başsavcılık, 'yasa dışı kazanç sağlama ve kara para aklama' suçlarından Kasım hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: AA