Ayvalık'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü coşkuyla kutlandı.

Ayvalık'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Kutlamalara askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü ilçe halkıyla birlikte coşkuyla kutlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kurban bayramı ve ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüyle iki bayramı birden yaşadıklarını ifade eden Rahmi Gençer, “Hepimiz için çok güzel bir gün. Ayvalık bu bayram çok kalabalık. Çok misafir ağırlıyoruz. Bu vesile ile de Ayvalık’ın nasıl kurtulduğunu ve Milli Mücadele yıllarında 29 Mayıs 1919 tarihinde Anadolu’da düşmana karşı Yarbay Ali Çetinkaya önderliğindeki 172. Alay tarafından atılan ilk kurşunu da öğrenmiş olacaklar. İstiklal Savaşı’nın ilk kurşunu Ayvalık’ta atıldığı gibi, sonu da 15 Eylül tarihiyle Ayvalık’ta nihayetlenmiştir. Bunun da gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle sonuçsuz kaldığını kaydeden Başkan Rahmi Gençer, “Şimdi birbirimize kenetlenme zamanıdır. Geçmişten ders alarak el ele ileriye yürüyeceğiz. Ülkemizde demokrasiyi hissettiremezsek, bu ülkede karanlık günler her zaman devam eder. Batının gözü bin yıldan bu yana her zaman topraklarımızın üzerinde” diye konuştu.

Öğrenciler şiirler okurken, folklor ekipleri gösteri sundu. Kurtuluş kortejinin geçişi ile tören sona erdi.
Kaynak: İHA