Aydın Tekstil Parkı Bayramda Dolup Taşıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 dönümlük bir alanda hizmete açılan Aydın Tekstil Parkı, Kurban Bayramı tatilinde Aydınlılardan büyük ilgi görüyor.

Aydın Tekstil Parkı Bayramda Dolup Taşıyor
Aydınlılar özellikle akşam saatleri ve hafta sonlarında aileleri ile birlikte Aydın Tekstil Parkı’nda keyifli saatler geçiriyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın merkezindeki tek yeşil alan olan 177 dönümlük Aydın Tekstil alanını 100 Milyon TL’ye büyük bir mücadele ile kamulaştırarak Aydın’a kazandırmış, kısa süre öncede 40 dönümlük alanı Aydın Tekstil Parkı olarak vatandaşların hizmetine açmıştı.

“Vatandaşımız İstedi Biz Yaptık”

177 dönümlük alanın 40 dönümünü park ve piknik alanı olarak Aydınlıların hizmetine sunan Başkan Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızın burayla ilgili düşüncelerini sandık koyarak sorduk. Ben zaten sonucun yeşil alan çıkacağını tahmin ediyordum. Vatandaş ne istiyorsa biz onu yapıyoruz. Fabrika binası da fuar alanı olacak. Çünkü Aydın’ın çok ciddi fuar alanına ihtiyacı var. Çok amaçlı salonlar oluşturulacak ve kafeler, çay bahçeleri yani Aydın halkına hizmet edecek sosyal mekanlar oluşacak. Sportif faaliyetler, koşu yolları açılacak. İçerisinde bin tane tescilli çam ağacı var. Beş bin ağaç daha dikeceğiz" diye konuştu.

“Beton Yığını Yaptırmam”

Tekstil alanı ile ilgili her zaman akıllarında yeşil alan olduğunu kaydeden Çerçioğlu, "Buradan bir kez daha söylüyorum. Burayı hiç kimse ben olduğum sürece beton yığınına çeviremez. Hiçbir zaman bunu yaptırmam" dedi.

Aydın Tekstil’de hemen hemen her aileden bir üyenin çalıştığını kaydeden Çerçioğlu "Fuar alanında, bir zamanlar Aydın Tekstilde çalışan işçi kardeşlerimizin isimleri ve fotoğraflarının sergilendiği bir anı müzesi de olacak” dedi.

Vatandaşlar, kent merkezinde 40 dönümlük bir yeşil alanı kendilerine park olarak sunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini sunuyor.
Kaynak: İHA