'Antalya Uluslararası Piyano Festivali'ne Doğru

Festivalin sanat yönetmeni Aykal:'Her şeye rağmen müziği susturmadık'.

Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nin sanat yönetmeni Gürer Aykal, ülkenin yaşadığı zor günlerde bile sanatı ayakta tutabilmek için mücadele ettiklerini, her şeye rağmen müziği susturmadıklarını bildirdi.

Aykal, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenecek festivalin her sene dünyaca ünlü müzisyenleri ağırladığını anımsattı.

Antalya'da 21 Eylül-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin kadrosunun muhteşem olduğuna dikkati çeken Aykal, çok sayıda ödülü bulunan Zhang Zou, piyano flamenko denilince dünyanın akla gelen ilk isimlerinden Manolo Carrasco, dünyanın en iyi keman ve viyolonsel virtüözlerinden olan Julian Rachlin, piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün, Grammy Ödülü'ne aday olmuş dünyaca ünlü şef Darrell Ang başta olmak üzere yerli ve yabancı ünlülerin katılacağını vurguladı.

Aykal, klasik müzik ve flamenko dünyasından bir çok yıldız ismi konuk edeceklerinin altını çizerek, her yıl Antalya'da çok önemli müzisyenleri ağırlayan festivalin 17. yılında da dolu dolu olacağını belirtti.

Öncelikle Türkiye'nin yaşadığı zor günlerde bile sanatı ayakta tutabilmek için mücadele veren, tüm zor koşullara rağmen bu festivalin düzenlenmesini sağlayanlara teşekkür eden Aykal, 'Her şeye rağmen müziği susturmadık.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA