Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'dan Bayram Ziyareti

Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başakşehir’deki çocuk evlerini ve Etiler Huzurevi’ni ziyaret etti.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'dan Bayram Ziyareti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’daki bayram ziyaretlerini sürdürüyor. Bayramı İstanbul’da çocukları, yaşlıları ve şehit ailelerini ziyaret ederek geçiren Bakan Kaya, yoğun programına Başakşehir’deki çocuk evlerini ve Etiler Huzurevi’ni ziyaret ederek devam etti.

“İki çocuk annesiyim ancak benim 10 bin evladım var” diyen Bakan Kaya, çocuk evlerinde kalan çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla oyunlar oynadı, hediyeler verdi. Bayram sevincinin en çok çocuklara yakıştığına dile getiren Kaya “Hepimiz, onları ziyaret edip mutluluklarına ortak olmalıyız. Çocuklarımızın hayallerini, düşüncelerini öğrenmemiz gerekiyor çünkü onlar bizim geleceğimiz. Bize emanet edilen bu çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Daha sonra Etiler Huzurevi’nde gerçekleşen bayramlaşma programına katılan Bakan Kaya, burada kalan tüm yaşlılarla tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti. Bayramların mutlu olma, gönül ve dua alma günleri olduğuna değinen Kaya, "Bayram günleri, kuruluşlarımızda misafirimiz olan değerli büyüklerimizin hayır duasını alınca çok daha güzel. Onların yüzünün gülmesi bizim için en büyük mutluluk” dedi.

Bakan Kaya ayrıca şehit aileleri ile gazilerin ailelerine de bayram ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz ve Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda şehit olanların acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileyen Kaya, “Bakanlığım bünyesinde görev yapan tüm bürokratlarımıza, bayram süresince bulundukları yerlerde, memleketlerinde Bakanlığımız hizmet alanına giren kurumlara ziyaretlerde bulunmaları yönünde talimat verdim. Bakanlık olarak sosyal devlet politikalarının uygulanmasından sorumluyuz. Bakanlığımızın tüm üst düzey yöneticileri ve birim amirleri bayramlarını terör örgütleri ile mücadeleleri esnasında şehit olan kahramanlarımızın aileleri ve gazilerimiz ile birlikte geçirdi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA