Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Morolu Müslümanlara Kurban Yardımı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Vekaletle Kurban Programı kapsamında, Morolu Müslümanların yaşadığı Filipinler'in Mindanao adasında 2 bin 830 hisse kurban eti ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Filipinler Kurban Koordinatörü Esen Ali Duman yaptığı açıklamada, kilometrelerce ötedeki Müslümanların kurban sevincine ortak olmak için Filipinler'e geldiklerini belirterek, 2 bin 830 hisse kurbanın gönüllüler tarafından Mindanao adasında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.

Morolu Müslümanların yıllarca iç savaş dolayısıyla büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Duman, 'Burada yaşanan iç savaşta neredeyse her aileden bir kişi hayatını kaybetmiş. Bizler de Morolu kardeşlerimize aramızdaki mesafeler ne kadar uzak olursa olsun her zaman yakın olduğumuzu hissettirmek ve kardeşliğimizi yeniden pekiştirmek için buradayız.” diye konuştu.

Duman, 'Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Mindanao adasında, Tawi Tawi, Sulu, Basilan, Peninsula, Ranaw, Cotobato, South Mindanao ve Davao olmak üzere 8 farklı bölgede gönüllülerimiz nezaretinde büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdik. Toplamda 2 bin 830 hisse kurban etini gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.” dedi.

Kaynak: AA