Turgay Başyayla Tatilini Kapadokya'da Geçiriyor

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla, bayram tatili için Kapadokya’ya geldi. Ailesiyle birlikte tatil yapan Başyayla, yeni albümünün 1 buçuk ay sonra çıkacağını müjdeledi.

Turgay Başyayla Tatilini Kapadokya'da Geçiriyor
Kurban Bayramı tatilinde ailesiyle birlikte Kapadokya’yı tercih eden ünlü sanatçı ve program sunucusu Turgay Başyayla, Kapadokya’nın muhteşem bir bölge olduğunu söyledi.

Nevşehir’in insanlarını ve kültürünü çok sevdiğini ifade eden Başyayla, “Kapadokya’nın mutfağını çok seviyorum. Kültürü çok köklü. Nevşehir Allah’ın nimetlerini bol verdiği bir diyar” diye konuştu.

Kapadokya’nın turizm açısından Türkiye’nin en önemli yerlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Başyayla, bölgenin 12 ay turizme hizmet ettiğini belirtti.

50 ülke ve Türkiye’nin 81 ilini gezdiğini kaydeden Başyayla, gezmeyi, tanımayı ve tanıtmayı çok sevdiğini vurgulayarak, Kapadokya’nın mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Başyayla, “Tatil için ailemle birlikte geldim. Yerli turistler deniz turizmine yoğunlaşıyor. Benim tercih sebebim nem yok, havası çok güzel, insanları çok misafirperver, otel kaliteleri çok yüksek. Ben bir gurmeyim ve benim için otellerde yemek çok önemli. Bu bölgedeki otellerde çok temiz ve kaliteli yemekler yiyebilirsiniz” diye konuştu.

“Butik oteller turizme katkı sağlıyor”

Kapadokya’daki butik otellerin kalitesine vurgu yapan Başyayla, şunları söyledi:

“Ben yılın 250 günü otellerde konaklayan bir insan olarak Kapadokya otellerini muhteşem buluyorum. Çok fazla otelde kalan birisi olarak aralarındaki farkı çok iyi biliyorum. Özellikle butik otellerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu otellerin turizme büyük katkı sağladığını düşünüyorum.”

“Tatil sadece denize girmek değil”

Tatilin sadece deniz ve havuzdan ibaret olmadığını kaydeden Başyayla, “Yerli turist mutlaka Kapadokya’yı görmeli. Tatil demek tüm yılın yorgunluğunu atmak demek. İnsanı havasıyla dinlendirecek yerlere gidilmeli. Kapadokya denince sadece peribacalarını mı göreceğim diyenler var. Kapadokya’da etkinlik sabah beşte başlayıp, gece geç saatlere kadar sürüyor. Başka bir yere gittiğiniz zaman yapacağınız şeyler belli; kahvaltı, havuz, deniz. Şezlong kapmak için sıraya giriliyor. Her gün aynı şeyler yapılıyor. Kapadokya’da daha kaliteli vakit geçirirsiniz. Kaliteli bir yemek yedikten sonra ata binersiniz, ATV’ye binersiniz, balona binersiniz. Her saat farklı bir aktivite var. Otellerdeki hizmet kalitesi diğer turizm şekillerine göre on kat daha fazla” şeklinde konuştu.

Yeni albümü çıkıyor

Başyayla, yeni albümünün çalışmalarını tamamladığını belirterek, “Yeni albümüm 1 buçuk ay sonra çıkıyor. Geçmişten günümüze köprü olacak bir albüm yaptım. Lezzet Yolculuğu’nun yeni sezon çekimlerine de başladım” dedi.

Kaynak: İHA