TBMM Başkanvekili Aydın'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

Aydın: 'En çok Kürt kardeşlerimizi istismar eden, onlara en çok baskıyı uygulayan, zulmeden ve en çok Kürtleri şehit eden bu terör örgütünün kendisidir' Şehidin ağabeyi Mustafa Bozkurt da Türkçe'yi çok iyi bilmesine rağmen Kürtçe konuşmak istediğini ifade ederek, 'Buradan Kürtlere sesleniyorum; Bunların (terör örgütü) amacı Kürt'lük davası değildir. Bunların ardından gitmeyiniz.' dedi

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde şehit ailelerine ziyarette bulunarak, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendi el yazısıyla yazdığı iki mektubu teslim etti.

Aydın, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt ve bir ay önce Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Nazif Kaplan'ın ailelerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ailelerin bayramını kutlayan Aydın, Başbakan Yıldırım'ın kendi el yazısıyla yazdığı mektupları verdi.

Terör örgütünün en büyük zararı Kürtlere verdiğini belirten Aydın, genç yaşta şehit ettikleri asker ve polislerin içinde Kürtler olduğunu vurguladı. Aydın, 'Terör örgütünün yaptıkları tüm saldırıları ve katliamları lanetliyoruz. En çok Kürt kardeşlerimizi istismar eden, onlara en çok baskıyı uygulayan, zulmeden ve en çok Kürtleri şehit eden bu terör örgütünün kendisidir.' diye konuştu.

Şehit aileleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şehit polis memuru Nazif Kaplan'ın babası Bedir Kaplan, terör örgütüne lanet ederek, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Mehmet Ali Bozkurt'un babası Hacı Bozkurt ise Kürtçe yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın yolunun doğru yol olmadığını belirterek, Allah'tan önce onların ıslahını istediklerini, ıslah olmayanlarınsa kahrı perişan olmalarını dilediklerini söyledi.

Şehidin ağabeyi Mustafa Bozkurt da Türkçe'yi çok iyi bilmesine rağmen Kürtçe konuşmak istediğini ifade ederek, bu şekilde Kürt vatandaşlara seslenmek istediğini aktardı.

- 'Bu vatan uğruna canımızı vermeye hazırız'

Bozkurt, şöyle konuştu:

'Kardeşim geçen yıl bayramda şehit oldu. Kardeşim de Kürt'tü. Kardeşim 8 erkek kardeşten biriydi. Geriye 7 erkek kardeş kaldık. Bu vatan, bu toprak uğruna tüm kardeşlerimle beraber canımızı vermeye hazırız. Buradan Kürtlere sesleniyorum; Bunların (terör örgütü) amacı Kürt'lük davası değildir. Bunların ardından gitmeyiniz.'

Meclis Başkanvekili Aydın ve beraberindekiler, daha sonra Kahta Emniyet Müdürlüğünü, Jandarma Komutanlığını ve Devlet Hastanesini ziyaret etti, çalışanların ve hastaların bayramlarını kutladı.

Ziyaretlere, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da eşlik etti.

Kaynak: AA