Soma Cenkyeri'ne Yeni Sondaj Çalışması

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesinde açtığı sondaj kuyusuyla mahalleye ihtiyacı olan içme suyunu temin ediyor.

Soma Cenkyeri'ne Yeni Sondaj Çalışması
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarıyla su sıkıntısı çeken bölgelerin sorunlarına çare oluyor. Soma ilçesine bağlı Cenkyeri Mahallesinde yeni bir sondaj kuyusu açan MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, 200 metre derinliğinde açılan kuyudan saniyede 10 litre su verimi elde etti. Sondajdan çıkan suyun test edilmesi amacıyla gerçekleştirilen numune alma işlemi de tamamlandı. Laboratuvardan gelecek analiz sonuçlarına göre suyun şebekeye bağlantısı yapılarak, mahallenin su sorunu çözüme kavuşturulacak.

“İnşallah köyümüze suyu bağlayacağız”

Cenkyeri Mahalle Muhtarı Arif İnan, “Köyümüzde sondaj kuyumuz var. Ama bu kuyumuzun suyuna kömür karışıyor. Bu yüzden de bu kuyulardan gelen sular içilebilir değil. Ben muhtar olarak başvurumuzu yaptık, sağolsun başkanımız bizi kırmadı. Şuanda 200 metre sondajımız kuruldu. 123 metrede su pompamız var. Sondaj çalışmasından dolayı çok memnunuz. Başkanımıza teşekkür ederiz. Sondaj için yer veren vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Köyümüze inşallah suyu da bağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA