Silivri'de Kumaş Hırsızlığı

Bir tekstil fabrikasından 106 top kumaş çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Silivri'deki bir tekstil fabrikasından 106 top kumaş çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü şüpheli tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, Kurban Bayramı tatilinde kapalı iş yerleri ile boş evlerden meydana gelmesi muhtemel hırsızlık olaylarının önlenmesi, faillerin ve çalınan malzemelerin ele geçirilmesi, daha önce yaşanan hırsızlıkların aydınlatılması amacıyla özel ekipler oluşturuldu.

Jandarma, 24 saat esasına göre sorumluluk bölgesine giriş çıkışları kontrol edecek şekilde yol kontrol ve denetim faaliyeti yaptı.

Çalışmalar kapsamında, Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde tekstil fabrikasını kontrol etmek üzere görevlendirilen ekipler, buradan kaçma girişiminde bulunan bir minibüsü takibe alarak, durumu İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezi'ne ve civardaki yol kontrol noktalarına bildirdi.

Uzun süren takip ve kovalamaca neticesinde Kınalı yol kontrol noktasında durdurulan araçta yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan 91 top (9 bin 100 metre) süet ele geçirildi. Şahısların kaçarken yola attığı 15 top süet de kaçış istikametinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla araçta bulunan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Haklarında 'iş yerinden hırsızlık' suçundan düzenlenen suç dosyalarıyla adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Yaşı 18'den küçük olan bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA