Özbekistan'da Kabinede Değişiklik

Parlamento tarafından geçici Cumhurbaşkanı olarak görevlendirilen Mirziyoyev, kabinede değişiklik yaptı.

TAŞKENT – Özbekistan Parlamentosu tarafından geçen hafta geçici Cumhurbaşkanı olarak görevlendirilen Şavkat Mirziyoyev, kabinede değişiklik yaptı.

İslam Kerimov’un vefatının ardından geçen hafta Parlamento tarafından geçici Cumhurbaşkanı olarak görevlendirilen Başbakan Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı sıfatıyla yayınladığı kararnameyle kabinede bazı değişikliklere gitti.

Yapılan değişikliklere göre, 2002-2012 yıllarında Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Abdulla Aripov yeniden Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Aripov, ayrıca gençlik politikaları, kültür, bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon meselelerinden de sorumlu olacak.

Mirziyoyev’in imzaladığı kararnameyle Macid Karimov Başbakan Yardımcılığı görevinden alınarak Yüksek ve Orta Mesleki Eğitim Bakan Yardımcısı olarak tayin edildi.

Mirziyoyev tarafından imzalanan diğer bir kararnameyle, Yüksek ve Orta Mesleki Eğitim Bakanı Alişir Vahabov görevinden alınarak yerine 2004-2008 yıllarında aynı görevi yürüten Rustam Kasimov getirildi.

- Özbekistan'da yeni kabine üyeleri

Kabinedeki değişiklikler çerçevesinde, Rustam Azimov, Batır Zakirov, Gulamcan İbragimov, Ulugbek Rozikulov, Adham İkramov, Abdulla Aripov ve Elmira Basithanova Başbakan Yardımcılığı görevlerine atandı.

Galina Saidova Ekonomi Bakanı, Aziz Abduhakimov Çalışma Bakanı, Bahadır Ahmedov Kültür ve Spor Bakanı, Adham Ahmedbayev İçişleri Bakanı, Abdulaziz Kamilov Dışişleri Bakanı, Elyar Ganiyev Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanı, Kabul Berdiyev Savunma Bakanı, Rustam Kasimov Yüksek ve Orta Mesleki Eğitim Bakanı, Ulugbek İnoyatov Halk Eğitimi Bakanı, Şuhrat Teşayev Tarım ve Su İşleri Bakanı, Muzraf İkramov Adliye Bakanı, Anvar Alimov Sağlık Bakanı, Tursunhan Hudayberdiyev Olağanüstü Hal Bakanı, Hurşid Mirzahidov ise Bilişim Teknolojileri ve Komünikasyon Bakanı olarak kabinede görev yapıyor.

Özbekistan’da yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı Kerimov'dan boşalan koltuğa oturacak ismin belirlenmesi amacıyla 4 Aralık'ta sandık başına gidilecek.
Kaynak: AA